Aktier: Novo Nordisk og Pandora trodser sur markedsstemning

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Der er negativ stemning på det danske aktiemarked mandag middag, hvor 18 ud af 20 aktier i C20 Cap-indekset er i minus. Novo Nordisk og Pandora holder skansen i eliteindekset, som dykker 0,5 pct. til 1158,01.

Det amerikanske aktiemarked var fredag aften præget af store udsalg i it-sektoren, hvor aktier som Netflix, Amazon og Apple faldt 3-4 pct., efter at Goldman Sachs var på banen med en negativ analyse. Salgstendensen har forplantet sig til det europæiske kontinent.

- Der blev solgt fra i it-sektoren i USA, og den forsigtige stemning har også sat sig på børserne i Asien og Europa, hvor der bliver taget gevinster hjem - specielt blandt it-aktierne - hvilket er en del af forklaringen på kursfaldene.

- Vi ser også, at finanssektoren - som også har kørt godt i 2017 - bliver presset ned, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

Blandt C20-aktierne er der mest pres på GN Group, der falder 1,6 pct. til 204,40 kr., men som stadig er den mest stigende aktie i indekset i 2017 med et afkast på knap 40 pct. Derefter følger Lundbeck med et dyk på 1,4 pct. til 344,50 kr.

Coloplast er i fokus, da amerikanske Citigroup har indledt dækning af aktien med anbefalingen "neutral" og et kursmål på 559 kr. Coloplast-aktien falder 0,6 pct. til 570 kr.

DIABETESKONFERENCE FORTSÆTTER

Omvendt er Novo Nordisk i fin form trods den sure markedsstemning.

Selskabet deltager på årsmødet ved American Diabetes Association (ADA), der startede fredag og varer til og med tirsdag, og i weekenden fremhævede Novo Nordisk studieresultater med diabetesmidlet Tresiba, hvor langtidsblodsukkeret faldt en smule for patienter, der skiftede til netop Tresiba. Novo-aktien stiger 1,4 pct. til 289 kr.

Samme momentum oplever biotekselskabet Zealand Pharma, som også har været i ilden på ADA-årsmødet, hvor den franske samarbejdspartner Sanofi har fremlagt positive studieresultater med diabesmidlet Soliqua, som de to virksomheder sammen har skabt. Zealand-aktien stiger 1,7 pct. til 122 kr.

Pandora er også i grønt mandag, hvilket kan følge i hælene på, at den amerikanske smykkeforhandler Signet, der sælger Pandoras produkter, havde en god fredag på børsen i USA. Pandora-aktien stiger 0,4 pct. til 631 kr., men er nede med knap 32 pct. i år.

Der er også fremgang til rederiet Norden, der dog har været under hårdt pres de seneste mange uger i lyset af faldende fragtrater. Jyske Bank har hævet anbefalingen til "køb" fra "sælg", og aktien stiger 2,6 pct. til 114,50 kr.