Aktier: Novo Nordisk fører an i positivt marked

Efter en rød dag på det danske aktiemarked tirsdag er der markant bedre stemning blandt investorerne onsdag, hvor C20 Cap får et mindre comeback med en fremgang på 0,4 pct. til 1036,91.

Stabiliteten kan delvist tilskrives, at der er blevet sat en prop i de seneste dages markante fald i oliepriserne, som har presset aktiemarkederne de seneste dage.

Helt i toppen af C20 Cap ligger medicinalgiganten Novo Nordisk, som onsdag morgen oplyser, at selskabet har indsendt en registreringsansøgning for det hurtigvirkende insulin Aspart i USA til behandling af type 1- og type 2-diabetes til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Novo-aktien stiger 1,2 pct. til 395,90 kr. efter ti minutters handel.

Også bankerne Nordea og Danske Bank er med i toppen - umiddelbart uden de store selskabsspecifikke nyheder - og stiger begge 1 pct. til henholdsvis 75,25 kr. og 186,50 kr.

Helt i bunden af C20 Cap finder man GN Store Nord, som også tirsdag agerede bundprop i C20. Tirsdag faldt aktien hele 5,1 pct., efter at finansdirektør Anders Boyer meddelte, at han forlader koncernen. Det er fjerde udskiftning blandt de absolutte topposter i selskabet på blot to år, og det presser aktien, som onsdag dykker yderligere 1 pct. til 122,40 kr.

Heller ikke hos ingeniørselskabet FLSmidth er der muntre miner, efter at Rio Tinto tirsdag atter sænkede sit investeringsbudget, og Anglo American meddelte, at aktionærerne ikke skal regne med at modtage udbytte i år som konsekvens af de hårde markedsvilkår.

- Alt tyder på, at 2016 bliver et endnu dårligere år end 2015 for alle underleverandørerne til mineindustrien. Og med danske briller er det jo FLSmidth, der kan gå et hårdt år i møde. Vi vurderer, at disse bekymringer endnu ikke er fuldt ud indarbejdet i markedets forventninger, siger Michael Borre, der har anbefalingen "sælg" af FLS-aktien.

FLSmidth falder onsdag 0,3 pct. til 242,50 kr. efter kort tids handel.

Uden for det fine C20-selskab er der nyt fra både Bang & Olufsen og Stylepit. Dagbladet Børsen skriver, at Bang & Olufsen vil indlede en stor koreansk offensiv og åbne 200 salgssteder i landet. Planen skal gøre B&O til en stor spiller på det sydkoreanske marked, hvor nogle af de potentielle købere har hjemme, skriver avisen. B&O-aktien stiger onsdag 0,7 pct. til 73,50 kr.

Hos onlinetøjbutikken Stylepit er det dagen før dagen, hvor Bestseller-koncernens købstilbud på 0,20 kr. per aktie udløber. I forbindelse med købstilbuddet giver Stylepit en status på den forløbne periode af indeværende kvartal, hvor omsætningen har vist særdeles store udsving. Oktober og starten af november var svage perioder, men på Black Friday steg omsætningen med hele 63 pct. sammenlignet med året før, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Stylepit-aktien stiger 1 pct. til 0,20 kr.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk