Aktier: Nordea og TDC får nyt fra rivaler i grønt marked

Foto: Shutterstock

Det danske aktiemarked ser ud til at åbne med små plusser onsdag morgen, hvor der kan komme fokus på Nordea, Danske Bank og TDC, der alle har konkurrenter i ilden med regnskaber.

På de store linjer er der udsigt til positive aktiemarkeder i Europa, da det amerikanske aktiemarked var i god gænge tirsdag aften, mens futures samtidig stiger 0,1-0,3 pct. onsdag morgen i USA og på det europæiske kontinent. Tirsdag faldt det danske C20 Cap-indeks 0,2 pct. fra mandagens rekord til 1177,16.

For den finansielle sektor er det værd at holde øje med Nordea og Danske Bank, som torsdag morgen kommer med tal for udviklingen i andet kvartal.

Allerede onsdag morgen har de to banker fået nyt fra den svenske konkurrent Swedbank, som har offentliggjort regnskab for perioden april, maj og juni.

Tallene viste indtægter på 10,3 mia. svenske kr. og en bundlinje på 4,75 mia. svenske kr., hvilket ifølge SME Direkt var cirka 350 mio. svenske kr. og 250 mio. svenske kr. højere end forventet.

Dermed følger Swedbank tendensen hos de øvrige storbanker i Sverige - SEB og Handelsbanken - der også har overrasket aktiemarkedet positivt på det seneste. Danske Bank-aktien faldt tirsdag 0,7 pct. til 255,50 kr., mens Nordea-aktien dykkede 2,3 pct. til 86,65 kr.

Onsdag morgen kommer også tal fra teleselskabet 3, der er blandt TDC's konkurrenter på det danske marked. TDC, der selv kommer med regnskab 10. august, er steget de seneste fem dage og lukkede tirsdag i 37,78 kr.

Carlsberg har været under luppen hos finanshuset Bernstein, der ifølge Bloomberg har sænket kursmålet til 680 kr. fra 690 kr., mens den neutrale anbefaling "market perform" er blevet gentaget. Carlsberg-aktien steg tirsdag 0,3 pct. til 675 kr.

I Vestjysk Bank er købstilbuddet på 1 kr. per aktie, som en stribe investorer anført af Nykredit og Maj Invest tidligere på sommeren offentliggjorde, blevet gennemført. Det sker, efter at EU-Kommissionen tirsdag sagde god for handlen, der skal redde den kriseramte bank.

Opkøbet betyder, at staten har solgt sin ejerandel på 81,5 pct., mens næsten alle resterende aktionærer har beholdt deres aktier, som tirsdag lukkede langt over tilbudskursen i 10,30 kr.

Bang & Olufsen oplyste sent tirsdag, at bestyrelsesmedlem Juha Christensen har købt 6000 aktier i virksomheden. Det er den fjerde person fra selskabets inderkreds, der har købt op siden elektronikproducentens lidt skuffende regnskab i sidste uge. B&O-aktien lukkede tirsdag i 111 kr. og er steget næsten 40 pct. i år.

/ritzau/FINANS