Aktier: Netflix den grønne undtagelse i ellers rød start

De amerikanske aktier er startet negativt i tirsdagens handel, hvor retningen i Europa også er vendt til det rent negative ud på eftermiddagen.

Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones falder alle med 0,3 pct. efter kort tids handel.

Blandt enkeltselskaberne begynder regnskaber igen at sætte dagsordenen, efterhånden som sæsonen for andet kvartal så småt begynder at gå i gang.

Tirsdag kommer regnskaberne fra blandt andet storbankerne Goldman Sachs og Bank of America, mens også kæmpen Johnson & Johnson, der er partner med danske Genmab, har afleveret tal for andet kvartal.

Samtidig belønnes streamingtjenesten Netflix for et flot regnskab, der blev afleveret sent mandag.

Johnson & Johnson havde en opjustering af forventningerne med til investorerne efter et godt kvartal, hvor selskabet omsatte for 18,8 mia. dollar og leverede et ordinært resultat per aktie på 1,83 dollar.

Omsætningen var faktisk en kende under det ventede i markedet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, men bundlinjen overgik analytikernes forventninger med 4 cent.

For hele 2017 venter Johnson & Johnson nu at omsætte for 75,8-76,1 mia. dollar samt levere en indtjening per aktie på 7,12-7,22 dollar. Tidligere lød prognosen på et salg på 75,4-76,1 mia. dollar samt en indtjening per aktie på 7,00-7,15 dollar.

Johnson & Johnson-aktien falder alligevel med 0,4 pct. til 131,66 dollar fra start.

RØDE BANKER

For både Goldman Sachs og Bank of America er takseringen også negativ, selv om der i begge tilfælde var tale om fremgang på bundlinjen.

Goldman Sachs leverede et overskud per aktie på 3,95 dollar mod 3,72 dollar i andet kvartal sidste år, mens Bank of Americas overskud steg til 0,46 dollar per aktie fra 0,41 dollar i samme periode sidste år.

I begge tilfælde var resultaterne også over de estimater, som Bloomberg News havde indsamlet fra analytikerne, men tallene kan formentlig ikke sammenlignes direkte, da der ikke tages højde for en stribe ekstraordinære poster.

Goldman Sachs-aktien falder 0,5 pct. til 228,13 dollar i den tidlige handel, og Bank of America sætter sig ligeledes 0,5 pct. til 23,91 dollar.

NETFLIX BRAGER FREM

Streamingtjenesten Netflix er det klart positive indslag med sin stigning på 8,8 pct. til 175,97 dollar fra start. Den er kommet i land efter et opløftende regnskab, der blev afleveret efter amerikansk lukketid mandag.

Andet kvartal bød nemlig på overraskende kundetilvækst for Netflix, der fik ikke færre end 5,2 mio. nye kunder i perioden, hvoraf 4,1 mio. var internationale kunder. Det var klart mere end de 2 mio. nye kunder, som analytikerne havde ventet.

Tjenesten nåede desuden i april op over 100 mio. brugere.