Aktier: Kuldsejlet amerikansk sundhedsreform smitter af på Novo

Novo Nordisk lægger sig i den røde del af C20 i kølvandet på nyheden om, at Trumps sundhedsreformsplaner er kuldsejlet

C20-indekset åbner marginalt lavere med et fald på 0,08 pct. til indeks 1178,91.

Den dårlige stemning i anledning af, at præsident Donald Trump ikke har formået at samle sit eget bagland til at stemme for at afskaffe Obamacare, gav kursfald i medicinalsektoren i mandagens amerikanske aktiehandel. Og tirsdag åbner Novo Nordisk 0,1 pct. lavere i 279,60 kr.

Også Nordea falder 0,3 pct. til 88,45 kr. op torsdagens regnskab for andet kvartal. Den svenske storbank og Danske Bank, der tirsdag falder 0,05 pct. til 257,20 kr., har fået nyt fra den svenske kollega Handelsbanken, der er kommet pænt igennem andet kvartal takket være lavere nedskrivninger generelt, mens nedskrivningerne i den danske filial er vokset voldsomt.

DSV, der tirsdag åbner 0,1 pct. højere i 417 kr., har tirsdag morgen kunnet notere, at den schweiziske rival Kuehne + Nagel flyttede flere varer på alle forretningsområder og løftede toplinjen med 9 pct. i andet kvartal til 4,5 mia. schweizerfranc. Længere nede i regnskabet var der dog ikke helt så meget fremgang i indtjeningen.

Genmab, der tirsdag falder 0,4 pct. til 1429 kr., har også fået nyt fra Schweiz. Novartis, der har salgsrettighederne til Genmabs kræftmiddel, Arzerra, tjente flere penge end ventet i sit andet kvartal. Det skete til trods for et lille fald i omsætningen.

Bang & Olufsen meldte mandag sin tredje insiderhandel ud siden offentliggørelsen af sit regnskab i sidste uge, da chefen for Play-divisionen, John Mollanger, købte aktier for 0,9 mio. kr.

Aktien i Struerkoncernen åbner uændret i 111 kr.