Aktier: Nedtur for turisme-aktier efter Paris-angreb

De europæiske aktiemarkeder havde mandag besvær med at finde ud af, hvilket ben de skulle stå på efter weekendens angreb i Paris, der kostede 129 mennesker livet.

Læs mere
Fold sammen

Dagen igennem skiftede de ledende indeks på de store børser mellem minus og plus. Og det var da også en uens lukning, de store børser endte mandagen med. FTSE 100 i London steg med 0,3 pct., mens både det tyske DAX-indeks samt det franske CAC 40-indeks faldt med 0,2 pct.

Ifølge Bloomberg News viser historien dog i forbindelse med angreb de seneste 15 år, at markedets reaktioner ofte er skarpe - men kortvarige.

- Markedets reaktioner har været moderate. Det egentlige spørgsmål for investorerne er, om begivenhederne vil have indflydelse på et lands økonomiske resultater. Medmindre det er tilfældet, viser historien, at effekten har tendens til at være kortsigtet, siger Teis Knuthsen, chefstrateg i Saxo Bank til Bloomberg.

Det største fald i det brede Stoxx 600-indeks stod aktierne i rejse- og fritidssektoren for med et fald på over 1 pct. Det var blandt andet frygten for mistede indtægter på turister, der trak aktierne ned, skriver Bloomberg News.

Air France-KLM-aktien faldt mandag med op mod 6 pct., hoteloperatøren Accor med hovedsæde i Paris, Thomas Cook Gruppen og det tyske rejsebureau TUI faldt alle i omegnen af 4 pct.

Det blev dog det schweiziske selskab Sonova, der faldt mest i mandagens handel i Stoxx 600. Aktien faldt med små 8 pct. efter nedjusterede forventningerne til årets salg og indtjening, da selskabet leverede regnskab for første halvdel af det forskudte regnskabsår 2015/2016.