Aktier: Matas klar med regnskab i nervøst marked

Der hersker lidt nervøsitet på aktiemarkederne i Europa tirsdag morgen, hvor handlen med futures peger en smule ned.

Arkivfoto. Aktier: Matas klar med regnskab i nervøst marked Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det er blandt andet frygt for et utidigt valg i Italien, der er med til at svække euro og give uro, mens impulserne fra Asien også har budt på negativ stemning.

Den tyske DAX-future falder 0,1 pct.

Dagens kalender byder på en række nøgletal, der kan påvirke stemningen, herunder tillidstal fra eurozonen og det vigtige PCE-inflationsmål fra USA.

Mandag faldt C20 Cap-indekset 0,6 pct. til indeks 1140,61.

På regnskabsfronten er Matas aktuel med slutstatus for regnskabsåret 2016/17 og første kig på forventningerne til 2017/18.

Detailkoncernen har haft det hårdt på børsen siden sin nedjustering ved halvårsregnskabet i november. For det indeværende venter Matas nu underliggende at vokse 1-3 pct. mod 1,3 pct. i 2016/17, mens driftsoverskuddet, EBITA, samtidig ventes at ramme "et højere niveau" end resultatet på 551 mio. kr. for 2016/17.

Aktien steg mandag 1,0 pct. til 104 kr.

Blandt C20-aktierne er der atter fokus på Pandora, der har været under pres de seneste måneder efter meldinger om svigtende salg i USA. Mandag var det skuffende regnskabstal fra forhandlerkæden Signet, der er med til at sælge Pandoras smykker i USA, der gav en ny nedtur.

Aktien droppede 4,3 pct. til 600 kr., og smykkeaktien er nu faldet med mere end en tredjedel i børsværdi siden nytår.

Nordic Shipholding er regnskabsaktuel med tal for første kvartal, der har budt på et fald i både omsætning og indtjening. Shippingkoncernen regner dog fortsat med et samlet EBITDA-resultat i 2017 på 8-11 mio. dollar.

Aktien faldt mandag 1,9 pct. til 0,77 kr.

Onxeo-aktien havde en exceptionelt godt mandag med en stigning på 39,3 pct. til 34 kr. og er samlet steget mere end 50 pct. på tre handelsdage. Det dansk-franske selskab kan være påvirket af positive nyheder om et fase 3-studie sidste uge, som finanshuset Oddo & Cie. ifølge Bloomberg News har tolket som et godt tegn for aktien.

Parken har haft store problemer med fitnesskæden Fitness.dk. Siden købet i 2006 er næsten hele værdien nedskrevet, og nu er der muligvis brug for en ny partner i den videre udvikling, siger Parken-formand Bo Rygaard til Børsen.

Parken-aktien faldt mandag 0,6 til 88,50 kr.

Speas, der er under gradvis afvikling, handles tirsdag uden retten til et udbytte på 1000 kr. per aktie, hvilket blev formelt godkendt på en generalforsamling mandag. Aktien steg mandag 0,1 pct. til 9210 kr.