USA: Tegn på kursfald efter sidste uges rekordrække

De amerikanske aktier synes at ville vende den tunge ende nedad, når investorerne vender tilbage efter den forlængede weekend på grund af mandagens Memorial Day-fridag

USA: Tegn på kursfald efter sidste uges rekordrække (Foto: SUSUMU TAKAHASHI/SCANPIX NORDFOTO 2001) Fold sammen
Læs mere
Foto: SUSUMU TAKAHASHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske futures handles med fald på op mod 0,1 pct. tirsdag morgen, hvor en del af de asiatiske investorer er fraværende, idet markederne i Hongkong, Taiwan og på det kinesiske fastland er lukket for lokale helligdage, mens de øvrige børser med Tokyo og Singapore i spidsen overvejende ligger i negativt territorium.

Wall Street steg til nye højder i sidste uge, hvor såvel det brede S&P 500-indeks som det teknologitunge Nasdaq-indeks satte rekord onsdag, torsdag og fredag.

S&P 500-indekset lukkede fredag i 2415,82, mens Dow Jones-indeks øgede til 21.080,28, og Nasdaq-indekset steg til 6210,19.

Investorerne kan se frem til yderligere indikationer på økonomiens tilstand i ugens løb, idet der er data for indkomst og forbrug og for Federal Reserves foretrukne inflationsmål, PCE-deflatoren, foruden den vigtige arbejdsmarkedsrapport.

Dertil kommer adskillige aktivitetsdata fra erhvervslivet.