Aktier: Lundbeck i toppen i ventet negativt marked

Det danske aktiemarked åbnede som ventet i negativt territorium onsdag efter massive fald i USA og negative markeder i Asien.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Det danske eliteindeks falder med 0,5 pct. få minutter efter åbningen til indeks 1102,93.

Der var fald i USA tirsdag aften primært i teknologiaktierne efter Facebook-skandalen, men det forplantede sig til de andre sektorer.

De amerikanske ledende indeks lukkede nede med mellem 1,4 og 2,9 pct. med størst fald til det teknologidominerede Nasdaq-indeks. Flere af de asiatiske indeks er bakket med over 1 pct. onsdag.

Kun tre danske aktier ligger i grønt efter fem minutters handel. Lundbeck stiger 0,2 pct. til 338,90, TDC stiger 0,2 pct. til 50 kr., og Ørsted stiger 0,1 pct. til 383,30 kr.

Blandt de tre er det kun TDC, der har fået lidt nyt, og det var endda skidt, men det sidder kursen overhørig. Telekoncernen har samlet set mistet 144.000 kunder sidste år fordelt på mobil, bredbånd og kabel-tv, skriver Finans. Kunderne er i stedet strømmet til konkurrenter som teleselskabet 3 og indholdsudbydere såsom Waoo og Stofa/Boxer.

MHI Vestas, som danske Vestas ejer halvdelen af, har indgået en hensigtserklæring med fire taiwanske selskaber om levering af dele til selskabets offshoremøller, som ventes at skulle bruges i Taiwan. Meddelelsen kommer, efter at MHI Vestas tirsdag blev foretrukken leverandør til vindmølleprojekter i Taiwan på i alt 1,5 gigawatt.

Vestas falder dog 0,5 pct. til 434,40 kr.

I bunden ligger Nordea, der sætter sig 1 pct. til 63,40 kr.

Genmab, der strålede helt i toppen af C25 tirsdag, efter at tyske Berenberg hævede anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" og løftede kursmålet til 1500 kr. fra 1300 kr., falder onsdag 0,3 pct. til 1276 kr. efter tirsdag at være steget 3,1 pct.

Det er småt med selskabsspecifikke nyheder onsdag - dog har et par mindre selskaber fra fondsbørsen periferi, Athena og Nordic Shipholding, leveret regnskaber.

Nordic Shipholding er endnu ikke handlet, men sluttede tirsdag i 0,595 kr. Athena stiger 1,8 pct. til 8,96 kr.