Aktier: Fokus på TDC, Genmab og Vestas i negativ åbning

Lige så godt det så ud tirsdag, lige så skidt ser det ud onsdag morgen på det danske aktiemarked.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Baggrunden for de ventede fald onsdag er fald i først USA tirsdag aften og i Asien onsdag morgen, og det er specielt frygten for regulering inden for teknologisektoren som følge af spørgsmålet omkring persondata, der har ramt hele sektoren efter den såkaldte Facebook-skandale.

Frygten sendte tirsdag de amerikanske indeks ned med mellem 1,4 og 2,9 pct. med størst fald til det teknologidominerede Nasdaq-indeks. Flere af de asiatiske indeks er bakket med over 1 pct. onsdag.

Futures ligger lavere for så vidt angår S&P 500 og Nasdaq-indekset, mens Dow Jones-futuren lige holder sig i plus. Herudover peger også europæiske futures mod kursfald. DAX-futuren peger ned med 0,9 pct.

Det er småt med selskabsspecifikke nyheder onsdag.

TDC kan komme i fokus. Telekoncernen har samlet set mistet 144.000 kunder sidste år fordelt på mobil, bredbånd og kabel-tv, skriver Finans. Kunderne er i stedet strømmet til konkurrenter som teleselskabet 3 og indholdsudbydere såsom Waoo og Stofa/Boxer.

TDC steg 0,1 pct. til 49,91 kr.

MHI Vestas, som danske Vestas ejer halvdelen af, har indgået en hensigtserklæring med fire taiwanske selskaber om levering af dele til selskabets offshoremøller, som ventes at skulle bruges i Taiwan. Meddelelsen kommer, efter at MHI Vestas tirsdag blev foretrukken leverandør til vindmølleprojekter i Taiwan på i alt 1,5 gigawatt.

Vestas faldt tirsdag 0,1 pct. til 436,40 kr.

Genmab strålede helt i toppen af C25 tirsdag, efter at tyske Berenberg hævede anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" og løftede kursmålet til 1500 kr. fra 1300 kr. Aktien steg 3,1 pct. til 1280 kr. Måske kan interessen fortsætte onsdag.

Bavarian Nordic faldt 2,4 pct. til 187,70 kr. og kan onsdag kan notere sig, at hedgefonden PDT Partners har kastet sig over biotekselskabets aktier med en shortposition på 0,51 pct.

Britiske G4S har fået løftet anbefaling og kursmål af storbanken HSBC. Nu lyder anbefalingen hold mod tidligere reducer, mens kursmålet er løftet til 20,85 kr. fra 19,36 kr. ifølge data fra Bloomberg.

Aktien steg 1,3 pct. til 20,87 kr.

Britiske Barclays har kigget på de to store danske forsikringskoncerner, Tryg og Topdanmark.

Tryg har fået sænket kursmålet til 160 kr. fra 166 kr. ifølge Bloomberg. Anbefalingen lyder fortsat på "overvægt". Tryg steg 0,1 pct., tirsdag til 138,70 kr.

Topdanmark, der tirsdag faldt 0,6 pct. til 283 kr., har fået løftet kursmålet til 275 kr. fra 266 kr., mens anbefalingen "ligevægt" gentages.