Aktier: Køkkenkoncern får rolig børsdebut i uændret marked

Foto: Mads Jensen

Køkkenkoncernen TCM Group, der blandt andet ejer brands som Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, får fredag en noget stille debut på den københavnske fondsbørs.

Resten af markedet udvikler sig også generelt roligt, og der er heller ikke større nyheder eller kommende offentliggørelser på tapetet. Det danske eliteindeks stiger knap 0,1 pct. til 1115,86 kort efter børsåbningen.

Herhjemme er C20 Cap-indekset ellers faldet de seneste fem handelsdage i træk.

Den københavnske børs har fået et nyt værdipapir i dag i form af køkkenkoncernen TCM Group. Aktierne i køkkenproducenten er prissat til 98 kr. stykket, og selskabet får dermed en markedsværdi på 980 mio. kr.

Der er tale om et salg af 7 mio. eksisterende aktier fra majoritetsaktionæren, Innovator International, der ejes af IK Investment Partners. Provenuet går derfor også til sælger af aktierne.

Børsdebutanten handler 10 minutter efter børsåbningen i 99,50 kr.

VESTAS FALDT FOR FEMTE DAG

I C20 kan der igen komme fokus på Vestas, der også torsdag var presset på børsen. Vindmølleproducentens aktie er faldet fem dage i træk, og set over hele november er aktien dykket med mere end en tredje del.

Vindmølleproducenten har i november advaret om stigende konkurrence og prispres på markedet, og der har samtidig været usikkerhed om fremtiden for den amerikanske støtteordning PTC, som er en del af de nuværende skatteforhandlinger i USA.

Fredag starter Vestas-aktien uændret i 373 kr.

ÆNDRINGER TIL NKT OG SCHOUW

NKT kan også komme under investorernes lup, efter at den amerikanske investeringsbank JPMorgan har optaget aktien i dækningsuniverset.

Bankens analytikere vurderer, at den danske kabelaktie er moden til anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 345 kr., nu hvor den er skilt ud som et separat selskab uden rengøringsmaskinedivisionen Nilfisk.

Fredag morgen stiger aktien 3,5 pct. til 284,90 kr.

Royal Unibrew fremlagde torsdag et regnskab for tredje kvartal, der viste en lidt højere indtjening end ventet i sit regnskab for tredje kvartal trods en dårlig sommer. Siden har flere finanshuse set nærmere på aktien, og nu sænker Handelsbanken anbefalingen til "reducer" fra "akkumuler". Samtidig fastholdes kursmålet på 345 kr.

Bryggeri-aktien starter dagen med et fald på 1,8 pct. til 363,40 kr.

Schouw & Co., der stiger 1,8 pct. til 596 kr., får hævet sin anbefaling af norske Fearnleys til "køb", mens kursmålet til gengæld sænkes til 700 kr. fra 755 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Schouw-aktien er faldet 14 pct. de seneste tre måneder.

FC København, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, tabte torsdag aften til Lokomotiv Moskva og mistede dermed et skridt i kampen om videre kvalifikation i Europa League-turneringen. Kravet er nu en sejr over FC Sheriff i sidste runde.

Parken-aktien starter uændret i 73 kr.

/ritzau/FINANS