Aktier kl. 12.55: APM-fald presser C20-indekset

Optimismen har trange kår under de hjemlige himmelstrøg trods en positiv udvikling på de udenlandske aktiemarkeder. APM-aktien er med til at presse 20-indekset, mens Vestas og FLSmidth oplever kursfremgang efter ordreannonceringer. C20 falder 0,2 pct. til 463,79.

FLSmidth, som stiger 2,2 pct. til kurs 516, landede fredag en ordre på 1 mia. kr. fra franske Lafarge. Projektet varetages af FLSmidths amerikanske projektcenter. Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til slutningen af 2010, hvor den ny produktionslinie sættes i drift.

Vindmølleproducenten Vestas, som stiger 3,1 pct. til kurs 535, har modtaget en ordre på 36 møller med en samlet kapacitet på 70 MW. Ordren kommer fra Spanien, og det er første gang, at Vestas skal bygge møller i Katalonien.

A.P. Møller - Mærsk falder 2,0 pct. til kurs 54.400. Det sker uden nævneværdige nyheder fra containerrederiet.

Carlsberg ligger 0,7 pct. højere i kurs 623. Direktøren for det britiske bryggeri Scottish & Newcastle, John Dunsmore, siger i et internt julebrev til de ansatte i bryggeriet, at han muligvis vil åbne for forhandlinger med Carlsberg og Heineken, der ønsker at overtage virksomheden.

Politiet landet over havde torsdag morgen modtaget omkring 1400 anmeldelser om indbrud i forbindelse med juledagene. Trygvesta stiger 0,1 pct. til kurs 390,5, mens Topdamark stiger 0,6 pct. til kurs 730.

Søndagsavisen stiger 3,5 pct. til kurs 29,4. Fredag efter lukketid blev det meddelt, at Forbruger-Kontakt, der er datterselskab af Søndagsavisen, har vundet retssagen over Post Danmark i Østre Landsret. Post Danmark får derfor påbud om at ændre de priser og rabatter, som har en loyalitetsskabende og ekskluderende effekt. Desuden skal Post Danmark droppe priser og rabatter, der stiller kunder i samme situation forskelligt.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )