Aktier: Investor-glæde over Fed-uenighed om rentehop

Det amerikanske aktiemarked holdt fast i den positive tendens onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Uenighed i den amerikanske centralbank, Federal Reserves, pengepolitiske komite (FOMC) om, hvornår den længe ventede normalisering af renteniveauet skal sættes i gang, peger ikke på en umiddelbar renteforhøjelse. Investorerne kvitterede med at sende aktierne op endnu en gang.

- Det er vare en bekræftelse på, at der er usikkerhed. Vi er kun to måneder fra juni, og Federal Reserve vil under ingen omstændigheder foretage et rentetræk uden at fortælle markedet det tre til fire måneder i forvejen, siger senior aktiestrateg Scott Wren fra Wells Fargo Advisors til Bloomberg News.

Spredningen i vurderingen i FOMC var stor. Flere medlemmer vurderede, at de økonomiske data og udsigterne for økonomien sandsynligvis motiverer en begyndende normalisering af renten på mødet i juni, mens andre FOMC-nedlemmer argumenterede for, at faldet i energipriserne og den stærkere dollar vil fortsætte med at holde inflationen nede, hvilket peger på, at en renteforhøjelse først skal finde sted senere på året.

Dertil kom enkelte medlemmers vurdering af, at økonomien sandsynligvis ikke vil være klar til en strammere politik før en gang i 2016.

Onsdag lukkede S&P-indekset med et plus på 0,3 pct. i 2081,90. Dow Jones-indekset klarede sig med en stigning på 0,2 pct. til 17.905,51, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset overhalede de øvrige segmenter med en stigning på hele 0,8 pct. til 4950,82.

Omsætningen på New York Stock Exchange løb op i beskedne 630 mio. aktier. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var lidt mere normal med 1,7 mia. aktier i omsætning.

Torsdag morgen er der fortsat en let positiv undertone. S&P-futuren øger marginalt i Asien.

Selskabsspecifikt var opmærksomheden rettet mod aluminiumsproducenten Alcoa, der som første skud på stammer fremlagde regnskabstal for første kvartal efter lukketid.

Investorerne håbede fra start på gode tal fra Alcoa, hvilket da også holdt stik. Men til gengæld var forventningerne en massiv skuffelse, hvilket sendte aktien sydover i eftermarkedet.

Alcoa fik et justeret overskud i første kvartal på 28 cent per aktie, eller 2 cent bedre end analytikernes estimat om 26 cent per aktie. Omsætningen løb op i 5,8 mia. dollar og var dermed lavere end analytikernes estimerede 5,9 mia. dollar.

Alcoa sænkede koncernens prognose for den globale efterspørgsel efter aluminium til en vækst på 6,5 pct. 2015 fra en vækst på 7 pct. for tre måneder siden. Aktien faldt 3,4 pct. i eftermarkedet.

Dermed blev analytikernes opfattelse af faldende indtjening i virksomhederne i S&P i andet kvartal og resten af året bekræftet. Den stærkere dollar er blot en af bidragsyderne til indtjeningstilbagegangen, mens energisektorens afhængighed af oliepriserne er en anden væsentlig faktor.

Blandt de øvrige enkeltaktier var der nyt fra elbilproducenten Tesla. Koncernen nedlægger produktionen af ​​den billigste model, og lancerer i stedet en forbedret version med en højere basispris på 75.000 dollar. Den nye model har et højere ydende batteri og firehjulstræk som standard. Tesla steg 2,2 pct.

Medicinalvirksomhed Mylan lagde et bud på kollegaen Perrigo på 28,9 mia. dollar. Det gav et løft til Perrigo på 18,5 pct., mens Mylan blev belønnet med en stigning på 14,8 pct.