Aktier: GN og WDH fortsætter stigninger i afventende marked

Oven på sidste uges kraftige stigninger på det danske aktiemarked er det er en mere afdæmpet stemning, der hersker på markedet mandag middag.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag endte C20 Cap-indekset med en gedigen stigning på 1,6 pct. til 981,94, men mandag falder indekset med 0,7 pct. til 975,25.

Høreapparatsselskaberne William Demant og GN Store Nord fortsætter dog med små stigninger mandag middag, efter at have blomstret i sidste uge med stigninger på henholdsvis 6,8 pct. og 3,1 pct.

Mandag stiger WDH 0,4 pct. til 121,5 kr., og GN Store Nord stiger 0,4 pct. til 138,8 kr.

»Vi havde en stærk afslutning på sidste uge, og jeg tror, der er lidt gevinsthjemtagning i dag oven på en god finish i markedet fredag. Og så er der ikke de store selskabspecifikke nyheder i dag,« siger Mikkel Duus-Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord til Ritzau Finans.

Lidt nyheder er der dog at hente hos vindmølleproducenten Vestas, der har fået endnu en stor ordre til ordrebogen. Vestas skal levere møller med en samlet kapacitet på 270 megawatt (MW) til et projekt i Australien, og dermed når Vestas' samlede annoncerede ordreindgang i 2016 op på 7075 MW.

Nyheden er dog ikke nok til at trække aktien i plus, der falder 0,6 pct. til 394,70 kr.

Mandag er der også nyt fra A.P. Møller-Mærsks rederi, Maersk Line, der sammen med MSC har indgået et strategisk samarbejde med det sydkoreanske containerrederi Hyandai Merchant Marine.

Det bliver ikke et fuldbyrdet medlemskab af 2M-alliancen, men en deling af forskellige ruter, mens Maersk Line og MSC også overtager chartringen af en stribe skibe, som ellers nu er indchartret hos Hyundai.

Mikkel Duus-Hansen påpeger, at Mærsk afholder kapitalmarkedsdag tirsdag, hvorfor der formentlig vil komme fokus på selskabet.

Mærsk B-aktien falder 0,8 pct. til 10.510 kr.

Uden de store nøgletal og nyheder i mandagens kalender har investorerne rettet fokus mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som er ugens store begivenhed. Mødet finder sted onsdag, og markedsdeltagerne er helt overbeviste om, at det giver anledning til en rentestigning.

»Der er en afventende holdning forud for rentemødet i den amerikanske centralbank,« konstaterer Mikkel Duus-Hansen.

Carlsberg kan fortælle, at bryggeriet har mistet amerikanske Blackrock som storaktionær. Verdens største kapitalfond har solgt ud af sine aktier i bryggeriet og ejer nu under 5 pct. af de udstedte aktier.

Carlsberg-aktien ligger fladt i 585,5 kr.

Uden for C20-indekset har flyselskabet SAS sikret sig midler til yderligere fem af de i alt 30 nye Airbus 320-Neo-fly, som selskabet har bestilt, gennem en såkaldt sale and leaseback-aftale med SMBC Aviation Capital. Flyene skal leveres i perioden frem til udgangen af 2018, oplyser SAS, der fremlægger regnskab for fjerde kvartal tirsdag morgen.

SAS' aktie falder 0,9 pct. til 11,40 kr.