Aktier: Genmab belønnet, Veloxis og Mols straffet

Der var ingen over eller ved siden af Genmab i tirsdagens aktiemarked.

Læs mere
Fold sammen

Genmab-aktien kravlede stille og roligt op, som handelsdagen skred frem, på ryggen af et pænt regnskab sent mandag og indtil flere ændrede kursmål fra finanshuse tirsdag. Der blev leveret bedre end selskabets egne forventninger, og det blev belønnet.

Men det danske eliteindeks C20 Cap endte i negativt territorium, som de øvrige europæiske indeks. Faldet i Danmark blev på 0,7 pct. til indeks 932,15.

- Det er helt naturligt med en modreaktion til flere dage med stigninger. Jeg vurderer, at faldet dels skyldes, at markederne er pænt overkøbte, når vi kigger på indeksene. Desuden er der et par store begivenheder mod ugens slutning: ECB-møde torsdag og amerikansk arbejdsmarkedsrapport fredag, der kan anspore til forsigtighed og hjemtagelse af gevinster, forklarer afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Genmab overgik med sit regnskab egne forventninger til 2014. Regnskabet bød på et driftsresultat på 265,2 mio. kr., mens prognosen lød på 175-250 mio. kr. Genmabs topchef, Jan van de Winkel, peger på, at selskabet også i år vil fokusere på at maksimere værdien af sin pipeline og lægemiddelteknologier samt fastholde en disciplineret tilgang til udgifterne. Tirsdagens belønning blev en stigning på 6,9 pct. til rekordhøje 518,50 kr. Dermed er aktien steget 44 pct. siden nytår - næsten dobbelte så meget som de næste seks placeringer, der er steget lige over 20 pct.

Carlsberg steg næstmest i C20-regi med et løft på 1,3 pct. til 566 kr.

- Der er nok nogle investorer, der ser positivt på, at der måske er ved at komme ro i Ukraine, siger Ole Kjær Jensen.

OSCE skal spille en mere aktiv rolle i implementeringen af våbenhvilen i det østlige Ukraine. Det er de fire lande bag den såkaldte Minsk-aftale mandag aften blevet enige om. Der skal sendes flere OSCE-observatører til det østlige Ukraine for at overvåge våbenhvilen. Ukraine har også indgået en gasaftale med Rusland. Det tyder på lidt roligere udsigter, hvilket - hvis det holder - vil gavne Carlsberg.

I den tunge ende af C20 endte aktier som FLSmidth, GN, Vestas og Coloplast alle med fald på den forkerte side af 2 pct. Og alle uden selskabsspecifikke nyheder.

Uden for C20 tiltrak Spar Nord sig opmærksomhed efter tirsdag morgen at have oplyst, at banken har besluttet at udbetale et ekstraordinært udbytte på 251 mio. kr., som den har tjent på salg af de aktier, den ellers stod til at modtage som følge af fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank. Da Spar Nord allerede havde foreslået et udbytte på 1,6 kr. per aktie, lander det samlede udbytte for 2014 på 3,6 kr. per aktie.

Aktien i Spar Nord steg 3,3 pct. til 63 kr.

Mols-Linien sejlede et overskud på 34,5 mio. kr. hjem, men det blev til en kursdukkert. Aktien faldt 10,5 pct. til 27,30 kr. Selvom meget af spændingen var udløst med foreløbige tal 13. februar.

Regnskabet fra Veloxis blev også kursstraffet på børsen. Aktien blev banket ned med 15,3 pct. til 94 øre. Det tegner til at der skal tilføres kapital på en eller anden måde - enten ved emission eller partnerskabsaftaler eller en kombination fremgik det af regnskabet.

Rederiet Norden, der er regnskabsaktuel onsdag, faldt 0,3 pct. til 147,30 kr. Op til regnskabet har Danske Bank løftet kursmålet med en tyver til 165 kr.