Aktier: Det amerikanske aktiemarked lukkede stort set fladt efter melding fra Fed

Det amerikanske aktiemarked lukkede onsdag stort set omkring nulpunktet, bortset fra det teknologitunge Nasdaq-indeks, som endte handelsdagen med en mindre stigning.

Foto: KENA BETANCUR. Det amerikanske aktiemarked lukkede onsdag stort set omkring nulpunktet, bortset fra det teknologitunge Nasdaq-indeks, som endte handelsdagen med en mindre stigning.
Læs mere
Fold sammen

Nasdaq-indekset endte således 0,6 pct. højere i 5139,81, mens de to andre ledende indeks - Dow Jones og S&P 500 - lukkede henholdsvis 0,01 pct. lavere i 18.472,17 og 0,1 pct. lavere i 2166,58.

Dagens makroøkonomiske højdepunkt var afslutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der havde strakt sig fra tirsdag til onsdag. Ganske som ventet blandt størstedelen af økonomerne i markedet fastholdt centralbanken sin ledende rente på mellem 0,25 og 0,50 pct.

Centralbanken lægger dog i kakkelovnen til en kommende rentestigning med positive ord om den økonomiske udvikling. Ifølge Reuters fortæller centralbanken i forbindelse med sin rentemeddelelse, at man ser færre risici for økonomien, moderat fremgang og et styrket arbejdsmarked i forhold til situationen ved det seneste rentemøde.

Nu bliver der i markedet spekuleret i, at centralbanken kan finde på at hæve sin rente fra det i øjeblikket rekordlave niveau til december, fordi rentestigningen ellers vil komme for tæt på den amerikanske valgkamp, der løber frem til omkring midten af november.

NEDJUSTERING GAV COCA-COLA KURSFALD

Blandt de amerikanske selskaber kom blandt andet læskedrikproducenten Coca-Cola i løbet af onsdagen med regnskab for andet kvartal. Det indeholdt en nedjustering til forventningerne for helåret, selv om indtjeningen havde udviklet sig bedre end ventet i kvartalet.

Coca-Cola venter for 2016 nu en organisk salgsvækst på 3 pct., hvor forventningerne tidligere lød på 4-5 pct. Efter regnskabet endte det verdenskendte selskab med at slutte 3,3 pct. lavere til 43,40 dollar.

I forhold til teknologiaktierne, der som tidligere nævnt havde en relativt pæn handelsdag, var det særligt en stigning på 6,5 pct. til giganten Apple, der var med til at trække det samlede Nasdaq-indeks op. Stigningen betød, at selskabets aktie sluttede dagen i 102,95 dollar.

Regnskabet for tredje kvartal fra Apple havde også overrasket positivt, da salget ikke faldt helt så meget som forventet. Producenten af iPhones og Macbooks har de seneste måneder været presset på væksten, men et fald på 15 pct. i kvartalet var bedre end frygtet. Det var ifølge Bloomberg salget af den billige iPhone-model, SE, som overraskede positivt.

Fra teknologisektoren kom der efter amerikansk børslukning også regnskab for andet kvartal fra det sociale medie Facebook, der kunne melde om et stigende antal brugere, hvilket er blevet omsat til et højere salg og langt flere penge i kassen.

Regnskabet sender Facebook markant op i det amerikanske eftermarked, hvor aktien steg 4,5 pct. til 128,93 dollar.

FUTURES STIGER TORSDAG

Torsdag ser ud til at blive endnu en dag med mindre udsving for de amerikanske aktier, idet futures fra morgenstunden peger mod stigninger på mellem 0,1 og 0,2 pct.