Aktier: C20 Cap på vej til julerekord

Investorerne ser ud til at være indstillet på at fejre julen med en ny indeksrekord i C20 Cap.

Læs mere
Fold sammen

I hvert fald handles det toneangivende danske aktieindeks ved middagstid lillejuleaften til en stigning på 0,3 pct. til 674,53 og dermed en udbygning af fredagens indeksrekord, den 46. af slagsen i 2013.

Pandora tager føringen i eliteindekset, efter at den amerikanske storbank Goldman Sachs har hævet sit kursmål for aktien til 360,5 kr. fra 267,7. Anbefalingen hedder dog stadig "neutral", selvom kurspotentialet i forhold til fredagens lukkekurs er på godt 20 pct.

Goldmans analytiker mener, at Pandoras forventninger til 2013 fortsat er for konservative, trods at de er blevet opjusteret to gange, og roser den underliggende vækst i forretningen.

Pandora-aktien stiger 1,1 pct. til 303,70 kr. og lægger dermed an til den femte handelsdag i træk med en stigning på mindst 1 pct.

DSV er også i god gænge og stiger ligeledes 1,1 pct. til 175,90 kr. - også en fortsættelse af flere dage i træk med pæn fremgang.

Derudover har Vestas fortsat sidste uges stærke ordremomentum og offentliggjort en ny stor ordre mandag morgen. Denne gang skal vindmølleselskabet levere 117 MW til Jordan i form af 38 V112-møller, og Sydbanks analytikere spår, at der er mere på vej.

- Vi udelukker stadig ikke, at der er flere ordrer på vej fra USA, og derfor opjusterer vi vores forventninger til årets ordreindgang til 5600 MW mod tidligere 5300 MW - med størst sandsynlighed for positive overraskelser, skrev banken fredag. Vestas underskrev ordrer for 670 MW i sidste uge og har med dagens jordanske ordre offentliggjort ordrer for 4878 MW hidtil i år - dertil kommer de små, uannoncerede ordrer fra fjerde kvartal, der først afsløres i årsregnskabet til februar.

Vestas-aktien - som også får lidt medvind af forlænget skotsk kontrakt til selskabets servicedivision - stiger 1,0 pct. til 158,20 kr.

Genmab træder mandag ind i C20 Cap efter tre år uden for det fine selskab, men får en kursmæssig uheldig start. Biotekselskabet, der har snuppet Lundbecks plads blandt de danske sværvægter, falder 1,8 pct. til 218,60 kr. Det sker, efter at Aktieugebrevet skriver, at Genmab kan blive straffet særdeles hårdt på børsen, hvis Genmabs data fra studier af Arzerra til behandling mod aggressivt lymfom skuffer.

Udover Genmab ligger blandt andre Tryg, TDC og Danske Bank i minus, men ingen af dem dykker mere end 0,3 pct.

Mandag offentliggøres desuden en række amerikanske nøgletal, herunder University of Michigans tillidsindeks og Federal Reserves foretrukne inflationsmål, kerneinflationen, der også kan bidrage til billedet af en amerikansk økonomi i bedring.