Aktier: Afventede og svagt negativt marked

Der mangler stimuli til aktiemarkederne tirsdag, og der er fald i Danmark og det øvrige Europa. Der er dog tale om ganske beskedne fald.

Læs mere
Fold sammen

Efter flotte markeder mandag sætter aktierne sig en smule. Regnskabssæsonen er stadig ikke fuldt oppe i gear, og der var ingen drivkraft at hente fra USA mandag, mens tirsdagens asiatiske markeder blot var svagt positive.

- Nu har vi i mange uger talt om Grækenland og Kina, og det er lige før, man savner det nu, siger afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Han karakteriserer dagens marked som afventende på regnskabssæsonen og påvirket af sommerferien.

- Der er ikke den store omsætning i markederne - hverken her eller ude i Europa, konstaterer han.

Pandora ligger dog godt til og luner sig i den ventede effekt fra lavere priser på metaller som guld og sølv, som selskabet på sigt vil drage fordel af i form af lavere omkostninger og dermed højere profit. Pandora er den mest stigende aktie i C20 Cap med et plus på 0,5 pct. til 792 kr.

C20 Cap-indekset falder med 0,3 pct. til 1060,88.

Danske Bank, der er regnskabsaktuel onsdag, sætter sig 0,1 pct. til 208 kr.

Topchef i Danske Bank, Thomas Borgen, ventes onsdag morgen at levere et flot regnskab for andet kvartal, og analytikerne har samtidig sat næsen op efter en opjustering. Det viser konsensus indsamlet af Ritzau Estimates.

Nordea, der allerede er kommet med regnskab for andet kvartal, handler 0,4 pct. højere i 87,55 kr.

Storbankernes konkurrent Handelsbanken har offentliggjort regnskab tirsdag morgen, men det vil i næppe påvirke Danske Bank.

- Jeg synes ikke, at der er så meget at komme efter i Handelsbankens regnskab i relation til Danske Bank. Der er den enkeltstående ting, at omkostningerne lå højere, end vi havde ventet, og det, tror vi, vil kunne presse aktien (i Handelsbanken, red.) lidt. Men set i forhold til Danske Bank, så ser netto renteindtægterne okay ud, ligesom det også har været tilfældet for nogle af de øvrige svenske banker, siger senioraktierådgiver i Nordea Jesper Boxberger til Ritzau Finans.

Vestas falder 0,2 pct. til 376,50 kr. Der er fornyet debat i USA om skattestøtteordningen PTC, der måske bliver forlænget via et nyt lovforslag, der debatteres tirsdag. Der ventes dog hård debat om støtten til vindmøllerne, når de amerikanske politikere skal tage stilling.

Uden for C20 sejler Mols-Linjen fortsat i smult vande. Aktien stiger og ligger 1,9 pct. højere i 38,50 kr. - 4,5 kr. højere end kapitalfonden Polaris' bud på 34 kr., der løber frem til 12. august. En gruppe mindretalsaktionærer forsøger at samle modstand mod overtagelsen og har en andel på "over 5 pct.", oplyste de mandag til Ritzau Finans. Der skal 10 pct. til at blokere for en afnotering.

Den britiske storbank HSBC har sænket sin anbefaling af aktierne hos stenuldsproducenten Rockwool til "hold" fra tidligere "køb", men løftet kursmålet til 1100 kr. fra 925 kr. Rockwools B-aktie falder 4,3 pct. til 1041 kr.

/ritzau/FINANS