Flyulykke i Danmark går verden rundt: Pinks manager ombord

En flyulykke i Aarhus går lige nu verden rundt. Medier som CBS og TMZ dækker ulykken, som havde sangerinden Pinks manager og turnémedlemmer ombord.

Pink fik sit gennembrud i starten af 00'erne med pladen »Can't take me home« og har siden da vundet tre Grammy-priser. Foto: ENNIO LEANZA/EPA/RITZAU SCANPIX Fold sammen
Læs mere

Tirsdag morgen brød et privatfly i brand i Aarhus med sangerinden Pinks manager og turnémedlemmer ombord. Flystyrtet går lige nu verden rundt hos flere udenlandske medier som CBS, TMZ og Fox News, der dækker nyheden om den amerikanske popstjernes turnémedlemmer med overskrifter som »Manager and crew crash land in Denmark«.

Flere tusinde har reageret på nyheden i udlandet om Pinks folk, som lige nu turnerer sammen med superstjernen på hendes »Beautiful Trauma Tour«. De var på vej fra Oslo, hvor Pink gav koncert mandag aften. I morgen spiller hun i Horsens, og ifølge arrangørerne i Danmark får hændelsen tilsyneladende ikke nogen betydning for koncerten.

Ombord på flyet var 10 passagerer, heriblandt fire amerikanske, to australske og en britisk. Udover passagerne var tre besætningsfolk - to fra Tyskland og en fra Østrig. Ingen på flyet kom til skade, og passagerene blev bragt til et hotel i nærheden efter episoden.

Pinks promoter i Norge, Kristin Svendsen, har til den norske avis VG udtalt: »Pink var ikke personligt med i flyet. Men hendes manager var med og flere andre turnémedlemmer, men det er gået godt med alle«.

Privatflyet af typen Cessna 560XL forulykkede i Aarhus Lufthavn, da det forsøgte at lande natten til tirsdag. Flyet missede landingsbanen og brød efterfølgende i brand. Brandvæsnet fik slukket branden, og hændelsen skal nu undersøges af Havarikommissionen.

Lufthavnen i Aarhus kontaktede Østjyllands Politi klokken 00:38, og tirsdag morgen fik de flyet bugseret væk fra landingsbanen. Ifølge politiet har ulykken ikke skabt forstyrrelser af flytrafikken til og fra Aarhus Lufthavn.