Windows 7: 240 millioner licenser solgt i det første år

Microsofts nyeste operativsystem Windows 7 har nu været på markedet et år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag er det præcis ét år siden Microsoft lancerede sit seneste operativsystem Windows 7. I den anledning fortæller softwarefirmaet at der er solgt 240 millioner licenser i det første år. I de sidste fem måneder er der solgt 90 millioner licenser. Dermed skulle Windows 7 være den bedst sælgende Windows-version nogensinde. Men antallet af personlige computere er selvfølgelig også højere end nogensinde før.

De høje salgstal afspejler også, at forgængeren Windows Vista havde svært ved at slå igennem på markedet. Mange er sprunget Vista over og er gået direkte fra XP til Windows 7. Ifølge Microsofts egne tal er Windows 7 installeret på 93 pct. af alle nye solgte computere.

Men det seneste operativsystem fra Redmond ligger stadig kun på omkring 17 pct. af alle verdens computere, ifølge Net Applications – både Windows XP og Vista har en større udbredelse. Faktisk har XP stadig en markedsandel på hele 66 pct. Dette operativsystem har været på markedet i ni år.

I dag stopper salget af Windows XP én gang for alle og Microsoft har gjort alt for at få brugerne til at skifte til en nyere version – den kommende Internet Explorer 9 kan således ikke køre under XP.

Der er dog fortsat adgang til support til Windows XP fra Microsoft indtil den 8. april 2014. Det uelskede Windows Vista skal sælges frem til april 2014 – altså den samme måned, hvor supporten til XP stopper.