Vorskla Steel mangler millioner

Stålvirksomheden Vorskla Steel A/S i Frederiksværk er svækket og mangler bl.a. penge til lønninger og pensionsbidrag.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Økonomien i stålvirksomheden Vorskla Steel Denmark A/S i Frederiksværk er nu så svækket, at der mangler penge til både lønninger, pensionsbidrag, feriepenge og strøm, skriver Frederiksborg Amts Avis. Og spørger man det eneste danske bestyrelsesmedlem i den ukrainsk ejede stålvirksomhed, er svaret konkret, men afværgende.

"Vi ved ingenting og kan kun gå rundt i spænding, mens vi venter på penge fra hovedaktionæren. Vi er kun en del af hans imperium, så vi kan ingenting sige om, hvornår pengene kommer. Sådan er vilkårene," siger bestyrelsesmedlem Henrik Dam, som ikke kan hverken be- eller afkræfte, om der snart bliver tilført virksomheden penge.

Afhængig af ny kapital
Fagforeningen 3F har, sammen med Dansk Elforbund og Dansk Metal, bedt LO behandle sagen om de forsinkede lønninger og manglende feriepenge for derefter at sende den videre til Arbejdsretten. LO har også modtaget en lignende sag fra Dansk Elforbund om manglende indbetalinger til pensionsbidrag.

Et underskud i regnskabsåret 2008 på hele 220 millioner kroner og et forventet tab i regnskabsåret 2009 betyder, at virksomheden er helt og holdent afhængig af fortsatte kapitalindsprøjtninger fra virksomhedens ukrainske storaktionær Konstantin Zhevago, og et møde i dag mellem Vorsklas russiske direktør Andrey Kutchev og den russiske milliardær, som har mistet størstedelen af sin formue under det seneste års finansielle krise, skal afklare virksomhedens fremtid.Ritzau