Valg kan give medlemmer indflydelse i Nykredit

Ekspert i økonomi Lars Krull mener, at vrede Nykredit-medlemmer godt kan opnå indflydelse i repræsentantskab.

Foto: Torben Christensen. Ekspert i økonomi Lars Krull mener, at vrede Nykredit-medlemmer godt kan opnå indflydelse i repræsentantskab. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Utilfredse menige medlemmer forsøger tirsdag aften at få fremtidig indflydelse i Nykredit ved at stille op til valg i repræsentantskabet, Nykredits øverste ledelse.

Og selv om de menige medlemmer kommer i klart undertal, hvis det lykkes dem at blive valgt ind ved det lokale valg i Syd- og Sønderjylland, vil de have mulighed for at opnå reel indflydelse.

Det mener Lars Krull, seniorrådgiver på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

»Vi skal huske på, at repræsentantskabet udgøres af rigtig mange mennesker, hvoraf mange af dem er udpeget enten af bestyrelsen eller af andre i repræsentantskabet.«

»Og deres mandat er jo i virkeligheden noget svagt. De har ikke en masse stemmer bag sig.«

»Hvis de (menige medlemmer, red.) sørger for at have argumenter, der er funderet i noget fornuft, så bør ethvert fornuftigt bestående repræsentantskabsmedlem jo kigge på dem og sige: "Det er ham, der kommer med noget nyt, som jeg ikke kender til. Lad mig nu høre, hvad de har at sige.«

Et af de medlemmer, der stiller op, er Jens Vesterbæk, der som flere andre tusinde kreditkunder har klaget over forhøjede bidragssatser på deres lån.

»En lille magtelite har i årevis styret Nykredit og bestemt over 700.000 kunders økonomi. jeg vil kæmpe for, at vi almindelige medlemmer får indflydelse,« siger han til TV Syd.