TDC henter to direktører internt

To nye direktører kommer til, og en forlader telekoncernen for at udfylde hullerne oven på sidste uges opsigelse.

Christina Bisgaard Laursen og John Henriksen rykker op i TDC-koncernen. Fotos: TDC Fold sammen
Læs mere

Besættelsen af to ledige direktørstole i TDC-kæden er sket ved at finde interne folk.

Som ny finansdirektør for det ene af TDCs to ben, Nuuday, som tæller blandt andre YouSee, Telmore og TDC Erhverv, er Christina Bisgaard Laursen trådt ind. Hun har været i TDC i 15 år, senest som finansdirektør i selve YouSee, og afløser Simon Højmose, som forlader TDC »efter gensidig aftale«, oplyser telekoncernen, der er Danmarks største.

Som nu direktør for TDC Erhverv tiltræder John Henriksen. Han har indtil nu haft ansvaret for kundeplejen i selskabet og har arbejdet i TDC i 20 år. Tidligere har han bl.a. haft ansvaret for markedsføring og salg i TDC Erhverv. Direktørstolen blev ledig, efter at Michael Moyell Juul i sidste uge blev udnævnt som administrerende direktør for hele Nuuday, da hollænderen Jaap Postma sagde op efter fire år på posten.

Topchefen mangler

TDC fik i foråret 2018 nye ejere. De tre danske pensionskasser PFA, PKA og ATP købte sammen med den omstridte, australske kapitalfond Macquarie, som tidligere har ejet Københavns Lufthavne, selskabet. Pensionskasserne ejer tilsammen 50 procent af TDC, Macquarie de øvrige 50 procent.

De nye ejere splittede i sommeren 2019 TDC op i to dele. Nuuday er de kundevendte aktiviteter, mens NetCo står for alle TDCs net – både mobilnettet, kabel-TV-nettet, fastnettet og det fibernet, som TDC lægger store summer i at udvide geografisk i Danmark.

TDC mangler lige nu en topchef. Skotske Allison Kirkby, som trådte til i december 2018, blev 25. oktober ansat som topchef for Nordens største telekoncern, den svenske Telia, hvor hun tiltræder i 2020.

TDCs næstformand for bestyrelsen, britiske Mike Parton, er udnævnt til midlertidig koncernchef for TDC.