Sydbank tjente godt to milliarder kroner

(Opdateret 13.10) Resultatet før skat blev 2,15 milliarder kroner for Sydbank, og nettoresultat landede på godt halvanden milliard.

Kursen på aktierne i Sydbank rykkede sig lidt efter offenltiggørelsen af bankens regnskab for 2006. Aktierne handledes før regnskabet til 294,5 kroner, mens aktierne umiddelbart efter regnskabet kostede 292,00 kroner, hvilket dog fortsat var på niveau mandagens slutkurs.

En halv time efter offentliggørelsen var aktien i et lille plus på et halvt point.

Aktierne er i januar steget knap 9 pct. eller 24 kroner. Aflkastet på et år har været knap 89 procent.

Ifølge administrerende direktør Carsten Andersen er det især den bomstærke danske økonomi med historisk lav arbejdsløshed, der har overrasket positivt.

15. januar sagde direktøren sådan:

»Den danske økonomi har klaret sig fantastisk, og det betød, at vores udlånsvækst blev højere, end vi havde forventet. Dertil kommer fortsat interesse for at handle med værdipapirer og spare op til pension. Man kan sige, at vi har haft medvind på alle cykelstier, og den medvind blev kraftigere, end alle havde troet,« sagde Carsten Andersen.

Efter et rekordresultat i 2005 måtte bankdirektøren hele tre gange i løbet af i fjor have viskelæderet frem og rette i indtjeningsprognosen. Og når det gælder 2007, er Carsten Andersen også optimistisk.

»Det er relativt nemt at drive bank i disse tider. Vilkårene for vores erhverv har aldrig været bedre på grund af de gode konjunkturer. Og når jeg kommer rundt og siger goddaw til dansk erhvervsliv, er ordrebøgerne fyldte,« sagde Carsten Andersen to uger før regnskabet.

For 2007 venter Sydbank et basisresultat på 1.600 mio. kr. til

1.900 mio. kroner.