Sydbank: Detaljer fra kræftstudie viser gode takter

Biotekselskabet Genmab fremviste onsdag stærke resultater fra et studie med kræftmidlet Darzalex, og siden er der kommet yderligere detaljer om midlets effekter på patienterne.

Foto: NF

Studiet - ved navn Pollux - vil blive gennemgået på en konference i København i starten af juni, og her er der blevet offentliggjort et resume af resultaterne på European Hematology Associations hjemmeside.

Blandt andet viser resultaterne, at 93 pct. af de patienter, der modtog Darzalex i studiet, reagerede på midlet.

Samtidig kunne man hos 43 pct. af patienterne ikke umiddelbart spore kræftsygdommen efter behandlingen, hvilket dog ikke nødvendigvis betyder, at patienterne er raske.

- Det er meget stærke responsrater, som viser, at Darzalex har en meget god effekt hos patienterne, siger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank.

De overordnede linjer i studiet blev offentliggjort onsdag aften.

De viste, at Darzalex kombineret med midlet Revlimid - der er det mest benyttede middel til behandling af knoglemarvskræft - og hormonpræparatet Dexamethason sænkede risikoen for forværring af sygdommen med 63 pct. sammenlignet med en anden gruppe patienter, der ikke blev behandlet med Darzalex.

Mens 93 pct. reagerede på Darzalex, og 43 pct. ikke viste tegn på at have sygdommen længere, var tallene for de øvrige patienter henholdsvis 76 pct. og 19 pct.

KOMBINATION VIRKER BEDST

I studiets konklusioner står der, at "kombinationen af Darzalex og Revlimid potentielt repræsenterer en ny standardbehandling for patienter, som har været igennem mere end én behandling".

I øjeblikket er Darzalex kun godkendt til patienter, som har modtaget mindst tre behandlinger, men de seneste studieresultater vil Genmab bruge til at komme længere frem i behandlingsforløbet, hvilket kan betyde, at man når en langt bredere patientgruppe.

På aktiemarkedet blev Genmab-aktien torsdag sendt op med 5 pct., og fredag fortsætter de takter med en stigning på 4,5 pct., hvilket sender aktien op i rekordhøje kurs 1115 kr.

Konferencen, der bliver afholdt af European Hematology Association, løber af stablen 9.-12. juni i København, og her ser Sydbank-analytikeren Søren Løntoft Hansen frem til yderligere detaljer om selve studiet.

Inden da ser han - og mange andre Genmab-interesserede - frem mod en konference i Chicago, USA, fra 3. til 7. juni, som bliver afholdt af American Society of Clinical Oncology.

Her vil der blive afsløret detaljer om studiet Castor, hvor Darzalex også er blevet testet i forhold til konkurrerende midler. Også her viste Genmabs store satsning inden for kræft bedre resultater.