Spæncom klar til yderligere personalereduktioner

Svækkelsen af byggeaktiviteten plager i stigende omfang producenten af betonelementer, Spæncom, det må melde om svagere resultat end ventet og yderligere personalereduktioner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker i koncernens periodemeddelelse, der dækker tiden fra 1. juli og frem til nu.

- I løbet af perioden har selskabet oplevet en stærkere end forventet nedgang i aktivitetsniveauet, som skyldes et meget svagere bygge- og anlægsmarked. Den globale finanskrise har resulteret i en generel risikoaversion, som har begrænset påbegyndelse af nye byggeprojekter både i bolig- og erhvervssektoren, konstaterer Spæncom.

Ordrebeholdningen var ellers tilfredsstillende ved regnskabsårets begyndelse, men indtjeningen er gradvist blevet ringere, og især de seneste tre måneder har præstationerne ligget under det ventede. Spæncom rapporterer en omsætning for regnskabsårets første tre kvartaler på 55,7 mio. kr. og et driftsresultat på 33,35 mio. kr. Og forventningerne for hele regnskabsåret er nu en omsætning på 700 mio. kr. og et resultat, der ikke afviger fra, hvad der allerede er opnået.

Spæncom har oplyst om afskedigelser, og en ny runde afskedigelser på omkring 100 folk blev lanceret i marts. Der ud over forhandles der aktuelt med medarbejderne om yderligere reduktioner, oplyser koncernen.

- Herudover er der i februar påbegyndt en separat besparelsesrunde vedrørende generelle overhead omkostninger. Den fulde effekt af alle disse besparelsestiltag vil først vise sig i det kommende regnskabsår, oplyses det.

RB-Børsen