SAS tæt på salg af Cimber til europæisk flyselskab

SAS er ifølge branchemediet Check-In.dk tæt på at offentliggøre salget af Cimber A/S til et europæisk flyselskab, der skal flyve på vegne af SAS med CRJ900-flyene.

SAS er ifølge branchemediet Check-In.dk tæt på at offentliggøre salget af Cimber A/S til et europæisk flyselskab, der skal flyve på vegne af SAS med CRJ900-flyene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber A/S er et produktionsselskab i SAS-gruppen og producerer flyvninger for SAS ved hjælp af 11 CRJ900-fly. Disse suppleres af otte CRJ900-fly fra det irske flyselskab Cityjet samt et enkelt fly fra spanske Air Nostrum.

Kilder tæt på processen oplyser til Check-In.dk, at SAS forhandler med Cityjet og samtidig ser på mulighederne for at flytte en af baserne til Baltikum. SAS solgte 1. oktober sidste år sit finske produktionsselskab Blue1 til netop Cityjet i forbindelse med aftalen om, at irerne skulle flyve for SAS.

Det spanske Air Nostrum er også nævnt som mulig køber, da selskabet også har kendskab til operation med CRJ900-flyene for SAS, men kilder peger på Cityjet som favorit, da SAS angiveligt er midt i de afsluttende forhandlinger. Aftalen med Cimbers nye ejere ventes offentliggjort i løbet af få dage, skriver Check-In.dk.