SAS indstiller alle flyvninger til Norditalien

SAS indstiller alle flyvninger til Norditalien i kølvandet på coronavirus.

Pressemøde hos SAS mandag, hvor deres nye Airbus A350 er ankommet til Kastrup. Det er markedets mest CO2-besparende fly, som flyver første rute fra Danmark i det nye år. Med flyet skyder SAS udskiftningen af hele sin flåde i gang, så den bliver klar til en mere klimavenlig fremtid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

SAS aflyser alle flyvninger til og fra det virusramte nordlige Italien. Aflysningen vil foreløbigt vare til den 16. marts.

Pressechef ved SAS, Kristoffer Meinert fortæller til Berlingske, at aflysningerne falder i forbindelse med en række forskellige faktorer:

»Det er et resultat af alle de oplysninger, vi får. Vi har hele tiden sagt, at vi holder os tæt op ad alle de informationer, vi får fra myndighederne, så det er de anbefalinger, vi har fra sundhedsmyndigheder, og selvfølgelig også de danske myndigheder – eksempelvis at Udenrigsministeriet i går valgte at fraråde alle unødvendige rejser til Norditalien. Og så er det også et resultat af, at vi kan se, at efterspørgslen er dalet voldsomt den sidste uges tid på flyvninger til Norditalien,« siger han.

Konkret vil de aflyste flyvninger til Norditalien blandt andet indebære flyrejser til Milano, Venedig, Torino og Bologna.

SAS meddeler, at de passagerer, som står til at rejse til Norditalien med selskabet vil blive kontaktet, hvor man tilbyder ombooking eller refundering af billetten.

Italien er på nuværende tidspunkt det land i Europa, som er hårdest ramt af coronavirus. Sent mandag aften opdaterede Udenrigsministeriet rejsevejledningen for Italien.

Her advarer man om, at rejsende bør »være ekstra forsigtige« i hele Italien, hvortil man »fraråder alle ikke-nødvendige rejser« til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Hidtil har SAS haft dialog med myndighederne og fulgt Udenrigsministeriet rejsevejledning.

Udmeldningen fra SAS kommer som en uddybning på en pressemeddelelse, som selskabet sendte ud tirsdag morgen, hvor selskabet meddelte, at man sætter en omfattende sparerunde i værk.

Turbulent tid for SAS

Den smitsomme virus har medført aflyste flyafgange og færre rejselystne gæster, hvilket udkrystaliserer sig som alvorlige økonomiske konsekvenser for samtlige flyselskaber verden over.

SAS har nu taget sitationen til efterretning, hvor man søger at mindske det økonomiske tab i en sådan grad, at selskabet sætter en omfattende sparerunde i værk.

Tirsdag morgen meddelte selskabet, at man fortsat vil indstille flyruter til Fastlandskina – og som noget nyt flyver selskabet heller ikke til Norditalien og Hongkong. Dertil vil selskabet udskyde »ikke-kritiske projekter« i form at marketing og reklame. Derudover indebærer tiltaget en spareøvelse på administration og personaleomkostningerne, som konkret betyder ansættelsesstop, midlertidige og frivillige fratrædelser.

Det fremgik i årsregnskabet fra SAS, at man forventede et tab på lidt over 140 mio. danske kroner som følge af virusudbruddet. Denne udmelding relaterede sig primært til aflyste flyafgange til og fra Kina og indebærer således ikke, hvad SAS kan forvente at tabe på aflyste flyvninger til og fra Norditalien og Hongkong.