Sandviks drift og bundlinje topper forventningerne

Det svenske industriselskab Sandvik leverede bedre end ventet på driften og bundlinjen i tredje kvartal, hvor selskabet fortsatte restruktureringen og de strategiske skridt mod tre fokusområder fra tidligere fire.

Læs mere
Fold sammen

Sandvik er nemlig i færd med at afhænde sine mineaktiviteter, der er en del af samme branche som danske FLSmidth, til Cobe Capital. Den handel ventes afsluttet i fjerde kvartal, oplyser Sandvik i regnskabet.

Af samme årsager er mineaktiviteterne nu kategoriseret som ikke-fortsættende aktiviteter i regnskabsbøgerne.

I selve tredje kvartal faldt Sandviks omsætning til 19.715 mio. svenske kr., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt havde sigtet efter et salg på 19.786 mio. svenske kr.

Ordreindgangen holdt sig nogenlunde på niveau med 19.700 mio. svenske kr., mens analytikerne havde regnet med 19.421 mio. svenske kr.

I tredje kvartal 2015 var omsætningen 20.745 mio. svenske kr., mens ordreindgangen var på 19.726 mio. svenske kr.

Det medførte et justeret driftsresultat (EBIT) på 2623 mio. svenske kr. mod ventet 2485 mio. svenske kr. blandt analytikerne og 2325 mio. svenske kr. på den post et år tidligere.

Bundlinjen gav et nettooverskud før skat på 2223 mio. svenske kr. mod ventet 2036 mio. svenske kr. blandt analytikerne og 1871 mio. svenske kr. i tredje kvartal 2015.

- Jeg er glad for udviklingen i tredje kvartal, der var tre begivenhedsrige måneder. Vi opnåede både indtjeningsfremgang og marginforbedring trods negativ organisk vækst. Vores pengestrømme nåede rekordniveau for tredje kvartal på stribe, siger Björn Rosengren, der er administrerende direktør i Sandvik, i regnskabet.

- Vi nåede dette i en transformationsperiode for Sandvik, idet vi har restruktureret gruppen til tre forretningsområder og har implementeret den mere decentraliserede forretningsmodel, der skal give mere gennemsigtighed, ansvarlighed og tempo, fortsætter han.