Overvågning af virksomheder er falsk tryghed

Alt for meget af det sikkerhedsudstyr, der sidder rundt omkring i danske virksomheder er dybt ubrugeligt. Udstyret er nemlig ofte ikke installeret ordentligt.

Danske virksomheder investerer formuer i sikkerhed, men alt for ofte forgæves. Ofte får firmaet nemlig ikke installeret udstyret ordentligt, og det resulterer i kameraer der peger ind mod væggen, tågealarmer der går i baglås og almindelige tyverialarmer, der slet ikke går i gang.

Det meget sikkerhedsudstyr giver derfor en falsk form for tryghed, fordi de reelt ikke hjælper, når der endelig sker et indbrud.

Derfor mener formand for sikkerhedsbranchen Kasper Skov-Mikkelsen, der er den danske brancheforening for sikkerhed og sikring, at danske virksomheder bliver nødt til at tænke sig noget bedre om, når de bruger penge på overvågningsudstyr.

- Det nytter jo ikke noget at købe for flere tusind kroner kameraer eller topmoderne alarmer, hvis de alle sammen står og peger ind i væggen. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne får professionelle til at installere udstyret, for det er jo ærgerligt, at de slet ikke kan bruge det, når de brugt mange tusind kroner på dyrt udstyr siger, siger han.

Handler om andet udstyrIfølge Steen Larsen, der er Vicekriminalkommissær ved Glostrup Politi, kræver det stor ekspertise og viden at sætte overvågningsudstyr ordentligt op. Derfor mener han, det kan være en fordel, hvis virksomhederne ville bruge lidt ekstra på også at få installeret deres nye overvågningssystem.

- For at kunne sætte ordentlige alarmer op, kræver det for eksempel, at man ved, hvordan en indbrud udvikler sig, og hvordan gerningsmændene tænker. Det er jo ikke alle, der ved den slags, og derfor kunne man med fordel hyre lidt ekstra ekspertise, siger han.