Ny sparerunde i TDC kan koste 500 jobbet

Telegiganten arbejder lige nu på nye besparelser oven på forårets fyringsrunde, hvor 150 blev sagt op.

En ny fyringsrunde er under opsejling hos Danmarks største telekoncern, TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største telekoncern, TDC, gør klar til en ny sparerunde, som kan koste op mod 500 jobbet.

Det skriver Finans.

TDCs ledelse har ikke lagt sig fast på det endelige antal fyresedler, der vil kunne svinge mellem 200 og 500. Lige nu ser man på bemandingen i hele koncernen, der beskæftiger omkring 7.500 ansatte.

»Der er tale om fyringer som følge af opgaver og produkter, der ikke skal laves mere,« bekræfter Lars Jørgensen, der er formand for TDC Landsklub, som omfatter alt det tekniske personale.

TDCs ledelse ønsker ikke at kommentere oplysningerne, men skriver til Finans, at den fortsat ser et stort potentiale i at »optimere selskabets forretninger«.

I januar-september i år har TDC-ledelsen skåret ti procent af omkostningerne.

150 fyret i foråret

TDC havde i foråret også en sparerunde, hvor 150 blev fyret, efter at 185 stillinger blev nedlagt i Nuuday, der er det ene af de nu to hovedben i TDC-koncernen.

Nuuday omfatter blandt andet YouSee, Telmore, Hiper og TDC Erhverv.

TDC er presset af sine stadig mere aggressive konkurrenter, som nu har taget fat på især bredbåndsområdet, hvor der ikke hidtil har været så stor konkurrence. Samtidig har TDCs egen beslutning om at droppe Discoverys sports- og underholdningskanaler i YouSees TV-pakke for nu et år siden medført en sand kundeflugt.

På et år har TDC mistet 142.000 TV-kunder, 93.000 bredbåndskunder og 58.000 mobilkunder, mens omsætningen er faldet med 5,3 procent til 3.993 mio. kroner i tredje kvartal i år. Samtidig er driftsresultatet (EBITDA) faldet med 0,8 procent til 1.643 mio. kr.

Finansdirektør: Vi har en masse gode ideer

TDCs koncernfinansdirektør, Lasse Pilgaard, sagde tidligere på måneden til Berlingske, at »vi er en branche, hvor omkostningsreduktioner ikke er nyt«.

»Vi mener, at vi har en masse gode ideer til at servicere kunderne bedre og billigere, men det kommer ikke alt sammen i morgen,« sagde han.

YouSee hæver fra årsskiftet igen priserne på sine TV-abonnementer med op til 40 kroner om året.