Novo-topchef ser muligheder i Amazon

Flere brancher frygter giganten Amazon, men ifølge Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, ser selskabet i stedet nye muligheder i Amazons sundhedsindtog. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Flere brancher frygter giganten Amazon, men ifølge Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, ser selskabet i stedet nye muligheder i Amazons sundhedsindtog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Efter at Amazon er indgået i et samarbejde med investorguruen Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway og JP Morgan, siger Lars Fruergaard Jørgensen, at han ser gode muligheder i, at Amazon er på vej ind på sundhedsområdet.

»Jeg tror, at vi har mere overlappende interesser med arbejdsgiverne. Dem, der betaler den største pris for sundhedssystemet i USA er arbejdsgiverne. Jeg hilser det velkommen, at de går sammen,« siger Lars Fruergaard Jørgensen til Jyllands-Posten.

De tre amerikanske virksomheder vil sammen skabe et nyt selskab, der skal ændre det amerikanske sundhedsmarked radikalt. De tre parter ønsker at finde løsninger, der kan gøre det nuværende amerikanske sundhedssystem mere effektivt og ukompliceret.

Lars Fruergaard Jørgensen tror på, at det vil blive lettere at forhandle kontrakter, der er værdibaserede, med virksomhederne, end det er med PBM'erne. Og Novo Nordisk håber, at samarbejdet kan føre til en mere vedvarende struktur for sundhedssystemet.

De tre amerikanske selskabers plan er dog stadig på et meget tidligt stadie, og der er hverken fundet ledelse, hovedkvarter, eller et navn til samarbejdet.