Mofibo-stifters USA-succes har kurs mod danske kontorlandskaber

Den amerikanske startupkomet, Room, som sælger lydisolerede telefonbokse til åbne kontorlandskaber, har efter stor succes i USA nu kurs mod Europa og Danmark. En af medstifterne er den danske serieiværksætter Morten Meisner-Jensen, der bl.a. er kendt fra Mofibo.

Den danske serieiværksætter Morten Meisner-Jensen er en af stifterne af Room. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto/ROOM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vækstkometen Room kommer nu til Danmark.

De fleste, der arbejder i et åbent kontorlandskab, kender til de udfordringer, der følger med, når telefonerne bimler, og samtalerne kører. Derfor har den succesfulde iværksættervirksomhed, Room, udviklet en lydisoleret telefonboks, og på under to år etableret sig på det amerikanske marked med kunder som Google, Nike, Apple, JP Morgan og Nasa.

Nu rykker Room ind på det europæiske marked, fortæller den danske medstifter, Morten Meisner-Jensen, der er kendt som en særdeles succesfuld iværksætter med virksomheder som Mofibo, Good Monday og Revolt på sit CV:

»Vi ekspanderer nu til Danmark, England, Tyskland, Frankrig og Holland. Vi har etableret os på det amerikanske marked, og nu vil vi gerne ind på det europæiske. Der har været efterspørgsel fra Danmark, så det er oplagt at starte på det danske marked, inden vi går ind i resten af Norden,« siger han.

Rooms første produkt er en lydisoleret telefonboks, der bl.a. er lavet af genanvendelige plastikflasker og indeholder ventilation og belysning.

»Det er et produkt, som rammer ned i et marked for arbejdspladser, der er i stor forandring. Det åbne kontor har en lang række udfordringer, som kræver nye, innovative løsninger. Vores første produkt, telefonboksen, er en simpel men effektiv løsning på støj og stress, som er blandt de største problemer på arbejdspladser. Samtidig mindsker den en virksomheds bundne kapital i byggeri. Det er en fleksibel løsning for både startups såvel som store globale virksomheder,« siger Morten Meisner-Jensen på telefon fra New York, hvor Room har hovedkontor.

I virksomhedens første leveår havde den en omsætning 65 mio. kr. –  i 2019 forventes omsætningen at ramme 200 mio. kr.

Telefonboksen kan nemt rykkes rundt på kontoret og gør, at virksomheder ikke behøver investere så meget i fast byggeri. PR-foto: Room Fold sammen
Læs mere

Prominente idémagere

Det er usædvanligt, at en startup med dansk medstifter begynder på det amerikanske marked for derefter at indtage det danske. Det plejer i bedste fald at være omvendt. Ligeledes skiller en fysisk telefonboks sig ud i en tid, hvor de fleste startups er fokuseret på teknologi.

Men det er heller ikke hvem som helst, der står bag Room. Som nævnt har Morten Meisner-Jensen haft stor succes med sine tidligere virksomheder – mest markant er Mofibo, som han stiftede i samarbejde med Morten Strunge.

Meisner-Jensens partner i Room er amerikanske Brian Chen, som har en lang karriere bag sig inden for tech-startups i USA. Han er desuden virksomhedens adm. direktør, mens Morten Meisner-Jensen primært arbejder med produktinnovation og design.

Morten Meisner-Jensen, medstifter af Room

»Der er behov for fleksible løsninger, for virksomhederne kan have brug for at skalere op eller ned afhængigt af, hvordan det går. «


Ideen til Room opstod imidlertid sammen med et andet kendt navn i den danske iværksætterverden, nemlig Henrik Zillmer, der er kendt for at have stiftet Airhelp, som for nyligt udpegede Jimmy Maymann til adm. direktør.

»Det er et ekstremt spændende projekt, og det er altid spændende at være en del af et eventyr med så mange dygtige folk. Vi har etableret et hold med meget stor ekspertise fra nogle af USAs største virksomheder, ligesom vi netop har ansat en af Europas tungeste erhvervsprofiler til at stå for den europæiske ekspansion,« fortæller Morten Meisner-Jensen.

Den for nylig udpegede europæiske chef er Oliver Kaltner, der har haft ledende stillinger i både Leica, Microsoft, Sony, Sky og Nike.

Et arbejdsmarked i forandring

En af de virksomheder, der allerede har en af Rooms telefonbokse på kontoret, er Good Monday, hvor Morten Meisner-Jensens tidligere partner Mik Strøyberg sætter stor pris på den:

»Fremtidens arbejdsstyrke stiller langt større krav til deres arbejdsplads og arbejdsmiljø end hidtil set. Smartphones og laptops har gjort os mobile, og vi kan i dag selv vælge, hvor vi vil arbejde fra. Derfor er det vigtigt, at virksomheder som Room kan hjælpe med at skabe mere og bedre »rum« på arbejdspladsen,« lyder det fra ham i en skriftlig meddelelse.

Room ekspanderer nu til det europæiske marked med sin fleksible telefonboks til storrumskontorer. PR-foto: Room Fold sammen
Læs mere

Netop virksomheders øgede fokus på arbejdsmiljø og deres medarbejdere er en vigtig komponent i Rooms succes, mener Morten Meisner-Jensen:

»Der er behov for fleksible, arkitektoniske løsninger, for virksomhederne kan have brug for at skalere op eller ned afhængig af, hvordan det går. Det tillader faste konstruktioner ikke, og derfor er en telefonboks, man kan samle med en unbraconøgle på under en time, et godt eksempel på dette,« siger han.

Han påpeger, at virksomhedens formål er at skabe innovative og kreative løsninger, som skaber et arbejdsmiljø, hvor »mennesket kommer først«. Derfor er telefonboksen også kun første produkt af flere i rækken af præfabrikeret arkitektur.

»Vi har en ambition om at definere og skabe fremtidens kontorarbejdspladser, hvor fleksibel og tilpasningsdygtig arkitektur er løsningen.«

Morten Meisner-Jensen fortæller, at det er planen, at der skal etableres kontor i Danmark i 2020, ligesom næste bølge af ekspansionen i Europa forventes at blive realiseret næste år.