Jimmy Maymann bliver topchef i flyvende iværksættervirksomhed

Tirsdag finder et overraskende jobskifte sted i dansk erhvervsliv. Jimmy Maymann, et af de store danske navne i international kontekst, der tidligere har været adm. direktør for mediet The Huffington Post og i dag er bestyrelsesformand for TV 2, bliver ny adm. direktør for iværksættervirksomhed.

Danske Jimmy Maymann har en fortid som direktør for The Huffington Post, mens han i dag er kendst som TV2s bestyrelsesformand. Fremover skal han være administrerende direktør i iværksættevirksomheden Airhelp. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jimmy Maymann præsenteres tirsdag som ny adm. direktør for iværksættervirksomheden Airhelp.

Med et langt og internationalt CV betegnes det som »opsigtsvækkende«, at den tidligere medietopchef, iværksætter, serieinvestor og bestyrelsesformand nu skifter tilbage i maskinrummet som adm. direktør for Airhelp.

»Jeg er lige så begejstret, som da jeg startede mit første selskab i 1995. Jeg har været med som investor, siden der ikke var nogen forretning, og hvis ikke jeg havde det, så havde jeg heller ikke sagt ja til jobbet. Men jeg har set udviklingen og kan se mulighederne,« siger Jimmy Maymann til Berlingske.

Airhelp har ved hjælp af kunstig intelligens opbygget en forretning, der hjælper med at hente erstatninger hjem til flypassagerer, som har været ude for forsinkelser eller aflysninger.

Jimmy Maymann har selv været investor i Airhelp gennem de seneste fem år. Det seneste år har han samtidig været bestyrelsesformand. Airhelps grundlægger og hidtidige adm. direktør Henrik Zillmer bytter rolle med Jimmy Maymann, så Zillmer fremover er formand for bestyrelsen.

Jimmy Maymann, ny adm. direktør for Airhelp

»Det tiltrækkende for mig er at være med derude i et selskab på forkant af teknologien.«


Gennem det seneste år har de to været i gang med en rekrutteringsproces for at finde en ny adm. direktør. Da det ikke lykkedes at finde den helt rigtige kandidat, sagde Zillmer til Maymann:

»Du ved jo godt hvem, som er den helt rigtige. Det er dig.«

Den skulle den tidligere adm. direktør for Huffington Post og nuværende bestyrelsesformand for TV 2 lige tygge på:

»Jeg havde ikke forventet, at jeg ville gå tilbage og blive operationel, men lige med det her selskab, fik jeg lyst igen.«

Større forandring end internettet

Chefskiftet er samtidig startskuddet til en ny vækstfase for Airhelp, der er verdens førende kompensationsselskab. Med forretningsmodellen »retfærdighed-som-en-service« er det lykkes Airhelp at hjælpe mere end 16 millioner flypassagerer på under syv år. Nu handler det om at ekspandere globalt.

»Vi udvikler teknologien åbent, så den også på sigt kan tages ind i andre kategorier eksempelvis forsikring. Men det første, vi står over for, er at globalisere det,« siger Maymann.

Adspurgt til en børsnotering, som tidligere har været nævnt i forbindelse med Airhelp, svarer han:

»Når man har rejst penge, så skal investorerne også have nogle penge tilbage på et tidspunkt. Men det er ikke inden for de næste to år. Men hvis det går godt, så er det en vej, man kan gå. En anden mulighed er et salg til en stor spiller med interesse for branchen,« siger Jimmy Maymann.

Airhelp har mere end 750 ansatte fordelt på 35 lande. Selskabet har hovedkontor i Berlin, men har været registreret i USA, siden det var en del af Y Combinator, som er et højtprofileret acceleratorforløb i Silicon Valley.

Jimmy Maymann har en lang fortid som både serieiværksætter og serieinvestor. Arkivbillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix.

»Da jeg kom ud af universitetet i 1995 talte alle om, at internettet ville forandre verden. Det gjorde det. Nu taler alle om, at kunstig intelligens vil gøre det samme – jeg tror, at det vil forandre meget mere end internettet,« siger den nyudnævnte direktør.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan Airhelp har udviklet robotterne Lara, Herman og Aga for at kunne følge med den massive efterspørgsel.

»Det tiltrækkende for mig er at være med derude i et selskab på forkant af teknologien,« siger Maymann.

Iværksættersucces med luft under vingerne

Airhelp blev stiftet i 2013 af serieiværksætteren Henrik Zillmer, som indtil i dag har været adm. direktør i Airhelp, og Nicolas Michaelsen og Greg Roodt. Tilbage i 2015 blev Airhelp fremhævet af den amerikanske mediekoncern CNN på en liste over 30 iværksættervirksomheder, som gør hverdagen lettere og mere simpel.

»Selvfølgelig kunne jeg ikke give styrepinden videre, medmindre jeg vidste, at det var til nogen, der kan føre virksomheden til det næste niveau og fortsætte kampen for forbrugerrettighederne« lyder det fra Henrik Zillmer i en skriftlig meddelelse.

Airhelp fungerer helt konkret ved, at hjælpe dig med at håndhæve en særlig EU-forordning om krav på erstatning. Du registrerer dine flyvninger eller tillader Airhelp at gennemgå dem med henblik på at få kompensation ved forsinkelser eller aflysninger. Virksomheden tager også sagen i retten for dig, hvis det bliver nødvendigt. Det er gratis, hvis ikke der opnås kompensation, mens Airhelp tager 35 pct. af kompensationen, når det lykkes, og 15 pct. yderligere ved retssager.

Opdateret tirsdag kl. 08.23: Tidligere fremgik det af artiklen, at prisen for ydelsen var 25 pct. Det er nu korrigeret til 35 pct. samt 15 pct. for retssager.