Milliardhandel skaber gigant inden for duty free

Det schweiziske selskab Dufry får positiv opmærksomhed på det europæiske aktiemarked fra ugens start, efter at selskabet har kastet snøren ud efter en italiensk konkurrent.

Foto: ARND WIEGMANN.
Læs mere
Fold sammen

Dufry, der ejer en række toldfrie butikker i lande som Frankrig, Mexico, Rusland, Singapore og USA, har lagt bud ind på den italienske rival World Duty Free, der driver 495 toldfrie butikker i lufthavne verden over. Det skriver Bloomberg News.
Dufry vil byde 2,6 mio. euro svarende til 19,4 mia. kr. for World Duty Free, der blandt andet har butikker i de to London-lufthavne Gatwick og Heathrow.

Finansieringen kommer delvist fra tre sider i form af den Singapore-baserede kapitalfond GIC, Qatar Investment Authority og Temasek Holdings, der hver især smide 450 mio. schweiziske franc i Dufry. Det svarer til 9,6 mia. kr. i alt.

Prisen ligger omkring 16 pct. over slutkursen den 28. januar, da Bloomberg første gang kunne fortælle om Dufrys planer. Til gengæld ligger købsprisen 6,5 pct. lavere end fredagens slutkurs på World Duty Free på 10,96 euro.
Dufry regner med, at det vil kunne øge indtjeningen med et tocifret procentsats andet år efter, at fusionen eventuelt vil være på plads.

Det sandsynlige opkøb kan aflæses på børsen i Zürich mandag morgen, hvor Dufry-aktien stiger 4,4 pct. til 141,30 schweizerfranc. Det sender Dufry-aktien op i toppen af det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der består af omkring 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.

Derimod mener investorerne tilsyneladende ikke, at købstilbuddet er godt for italienske World Duty Free. Aktien falder 8,1 pct. til 10,07 euro på børsen i Milano.

Hvis opkøbet går i gennem, vil det sammensmeltede selskab have butikker i omkring en fjerdedel af alle lufthavne verden over. De to selskaber havde tilsammen en omsætning på 55 mia. kr. sidste år.
/ritzau/FINANS