Milliardhandel er røget i vasken - handelskonflikt får skylden

Efter at onsdag blev til torsdag, har den amerikanske chipproducent Qualcomm måttet se i øjnene, at selskabets overtagelse af den hollandske kollega NXP ikke bliver til noget i denne omgang.

REUTERS/Mike Blake Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE

Deadline for at opnå godkendelse fra samtlige myndigheder var således onsdag, og da Qualcomm ikke lykkedes med at få alle de nødvendige godkendelser, så løb selskabets opkøb på 44 mia. dollar ud i sandet.

Det skriver Financial Times.

Qualcomm havde ellers fået godkendt opkøbet af NXP fra myndighederne i otte ud af ni markeder. Eneste udestående marked var Kina, hvor konkurrencemyndighederne altså ikke gav grønt lys til handlen.

Det skal ifølge Financial Times ses som en reaktion fra den kinesiske regering på den ekstratold, som USA har pålagt import af en lang række kinesiske varer.

Men skal man tro Geng Shuang, talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, så har det forhold ikke haft noget at gøre med sagen, og i stedet er handlen blevet behandlet ud fra den konkurrencemæssige lovgivning.

Onsdag var Qualcomms topchef, Steve Mollenkopf, selv ude at erklære handlen som mislykket, efter at selskabet har arbejdet på at overtage NXP de seneste to år.

I samme ombæring annoncerede Qualcomm-direktøren et aktietilbagekøbsprogram på 30 mia. dollar.

/ritzau/FINANS