Markedet skuffet over Apple-lancering

Der var ingen revolutioner, da Apple-chefen Steve Jobs i går præsenterede Apples redesignede bærbare. Det betød kontant afstraffelse til Apples aktie.

Steve Jobs har et fint blodtryk Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Sullivan/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Apple i går aftes med vanlig pomp og pragt lancerede en stribe redesignede Apple-bærbare, var den primære nyhed, at Steve Jobs blodtryk er 110 over 70. Den vender vi lige tilbage til.

Der var nemlig kun ganske få nyheder blandt de computere, som Mac-entutiaster over hele verden i går fik åbenbaret ved Apples produkt-event i Californien. Et nyt design på Macbook Pro og Macbook-modellerne, lidt lavere priser og generel hardwareopgradering over hele linjen var de primære trækplastre - men billeder af de redesignede bærbare var allerede sluppet ud på forhånd.

Det samme var nyheden om, at Apple har opfundet en ny måde at producere sine aluminiumsbærbare på, der indebærer, at computerne fremover kan produceres i et enkelt stykke aluminium.

Et rygte, der dog viste sig ikke at være sandt, var, at Apple ville sende en ultrabillig bærbar Mac på markedet til en pris på godt 800 dollars. Det gjorde selskabet ikke, og i den efterfølgende turbulente handel på Nasdaq-børsen, straffede investorerne Apple med et kursfald på over fem procent.

Elevatoraktie

Apple har ellers tidligere døjet med elevator-aktiekurser, der er tæt knyttet til CEO Steve Jobs helbred. Den senere tid har der således verseret en del rygter om at Jobs skulle have fået kræft igen, der toppede, at et amerikanske medie ved en fejl kom til at trykke hans nekrolog.

Senest har der været rygter om, at Jobs skulle være blevet indlagt med et slagtilfælde - og derfor udløste det almen moro, at Apple-chefen valgte at imødegå spekulationerne ved at offentliggøre sit blodtryk på en storskærmsprojektor under Apple-eventen.

Til gengæld sænkede Apple prisen på den billigste bærbare Mac til 999 dollars, og annoncerede et nyt pegefelt i glas, hvor knapperne er helt fjernet. Til gengæld bruges kombinationer af tryk på pegefeltet, hvor man med en eller flere fingre kan scrolle og rotere ting på skærmen.