Mangel på vand og el driller Carlsbergs produktion i Malawi

Carlsberg har været tvunget til at ændre fokus og opbygge lagre af det vigtigste mærke Carlsberg Green.

Foto: MARCUS BRANDT

Carlsbergs kunder i det afrikanske land Malawi har i en periode haft svært ved at få fingre i Carlsberg Stout og Carlsberg Special Brew, fordi mangel på vand og elektricitet har drillet produktionen i landet.

Det skriver Malawi News Agency, der har talt med kommunikationsdirektør i Carlsberg Malawi, Towela Munthali.

Han fortæller, at det har påvirket produktionen og opbygningen af lagre op til højsæsonen, og at Carlsberg været tvunget til at ændre fokus og opbygge lagre af det vigtigste mærke Carlsberg Green.

- Vi har fokuseret på at opbygge lagre af vores kernemærke Carlsberg Green, mens vi på samme tid balancerer produktionen af Carlsberg Stout og Special Brew, fortæller Munthali til Malawi News Agency (Mana).

Ifølge en lynundersøgelse foretaget af Mana, har der i en periode på over to måneder været massiv knaphed på Carlsberg Stout og Special Brew på markedet og selv den nyligt lancerede Carlsberg Chill har visse steder været svær at få fat i. Det sidste skyldes ifølge Munthali dog en uventet stigning i salget.

Chill skulle være på hylderne igen, men kun på udvalgte salgssteder. Udrulningen af den nye øl fortsætter næste år.

Produktionsproblemerne generelt forsøges taklet ved at investere i et vandreservoir og en generator til anlægget i Blantyre, der er hårdest ramt af manglen på vand og elektricitet. Disse skulle være på plads sidst på året, og produkterne ventes at være tilgængelige gennem hele juleperioden, forsikrer Munthali.