Mærsk-formand: Sløv lovgivning kvæler digitaliseringen

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand for Mærsk, advarer i dagens udgave af Børsen om, at digitaliseringen løber fra Danmark, fordi den udvikler sig hurtigere end lovgivningen herhjemme.

Arkivfoto. Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand for Mærsk, advarer i dagens udgave af Børsen om, at digitaliseringen løber fra Danmark, fordi den udvikler sig hurtigere end lovgivningen herhjemme.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Mærsk-formanden mener, at digitaliseringen sprinter fra lovgivningen, og at gabet mellem det teknisk mulige og det lovlige udvides. Derfor skal vi bruge mere eksperimenterende lovgivning, gerne med udgangspunkt i pilotprojekter, vi kan lære af.

»Der har vi brug for hurtigere og mere eksperimenterende lovgivning, hvor vi prøver nogle ting af, lærer af det, og så forbedrer lovgivningen, i stedet for de meget lange processer, hvor vi får et dødvande, hvor vi ingenting kan, og ingenting lærer,« siger Jim Hagemann Snabe til Børsen.

Selvom Danmark egentlig har et rigtig godt udgangspunkt for digitalisering i kraft af vores størrelse, løber digitaliseringen fra os. Danmark har ellers alle forudsætninger for at holde fast i den digitale førertrøje, da vores størrelse gør os til et perfekt pilotland, mener Jim Hagemann Snabe.

»I dag handler det om at være hurtig. Nu er størrelse en ulempe. Der har Danmark en fordel. Jo hurtigere vi omstiller os, desto større chance har vi for at skabe flere job, end vi mister,« siger bestyrelsesformanden.