Lufthansa udfordrer lavprisselskaberne: Flyv fra Danmark til USA for 1.000 kr.

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa har netop lanceret en ny type billetter eksklusivt i Skandinavien, der giver passagererne mulighed for at rejse tur/retur til New York og fem andre amerikanske byer for blot 2000 kroner. Det kan konkurrere med Norwegian, der ellers har presset priserne i bund på de tværatlantiske ruter.

Lufthansa tilbyder nu nogle af de absolut billigste billetter på tværs af Atlanten. Én vej koster 1.000 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH ORLOWSKI

Priserne hos de traditionelle luftfartsselskaber begynder for alvor at nå et niveau, hvor de kan spejle sig op mod lavprisselskaberne. Tyske Lufthansa sætter nu tyk streg under dette med en ny billettype, der kun udbydes fra skandinaviske lufthavne, og hvor prisen er presset helt i bund. Med de nye billetter kan passagererne nu flyve retur over Atlanten for blot 2.000 kr. Billetten inkluderer ikke bagage, men alle kunder vil få den samme Lufthansa-service, som andre kunder får. Blandt andet måltider på flyveturen.

Ruterne går til New York, Miami, Orlando, Tampa, San Francisco, og Los Angeles, og billetterne har fået navnet »Light«.

»Vi er meget tilfredse med at afprøve dette produkt på udvalgte interkontinentale ruter fra Danmark. Vores skandinaviske passagerer har nu muligheden for at nyde fordelene ved et bredere udvalg af billettyper på langdistanceruter,« siger senior director for salg i Lufthansa Group, Gabriel Leupold.

Når Lufthansa lancerer billetterne netop fra Skandinavien, så skyldes det, at den digitale penetration er meget høj i Skandinavien, og at skandinavere i højere grad rejser udelukkende med en lille taske i kabinen.

Med de nye billetter fra Lufthansa kaster man sig direkte ind i kampen mod de lavprisselskaber, der allerede tilbyder rejser tværs over Atlanten. For Skandinaviens vedkommende er det først og fremmest Norwegian, der i flere år har tilbudt tranatlantiske rejser til få penge. De billigste billetter på Norwegians hjemmeside lyder lige nu på mellem 899-974 kroner, men disse billetter inkluderer dog ikke mad på ruten.

Lufthansa har tidligere udbudt »Light«-konceptet på kontinentale ruter, og det har ifølge selskabet været en stor succes. Derfor skal det nu testet på interkontinentale ruter, og det vil foreløbigt sige seks måneder på skandinaviske afgange. Billetterne vil kunne købes med afgang fra både Billund og København. Billetterne kan dog kun bookes gennem Lufthansas hjemmeside.