Kapitalfond køber halv sushikæde

Maj Invest Equity har købt 49 procent af sushikæden Sticks'n'sushi og planlægger at rykke den rå fisk til udlandet.

Kim Rahbek Hansen er adm. dir. for Sticks'n'Sushi, som kapitalfonden Maj Invest Equity har købt knap halvdelen af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nok har Sticks'n'sushi en restaurant i London. Men der skal være endnu flere i den britiske hovedstad. Og formentlig også i Tyskland.

Kapitalfonden Maj Invest Equity har store ekspansionsplaner med den danske sushikæde efter købet af 49 procent af aktierne. Købsprisen er dog hemmelig, skriver Børsen.

»Vi gør det her for at give Sticks'n'sushi større muskler til at komme ud og erobre verden. Den første erobring er London, hvor den første restaurant nu har etårsjubilæum, og hvor nummer to åbner til oktober i Covent Garden,« siger Erik Holm, der er adm. direktør i Maj Invest Equity, til avisen.

For kapitalfonden betyder det ikke noget, at den blot ejer knap halvdelen af aktierne i kæden. Men for grundlæggerne er det afgørende, at de fortsat sidder på majoriteten:

»Vi er en familiedrevet virksomhed. Så det betyder noget for dna'en i Sticks'n'Sushi, at vi har majoriteten. Men vi lægger meget vægt på, at det er et partnerskab,« siger Kim Rahbeck Hansen, adm. direktør i sushikæden.

Sticks'n'Sushi blev grundlagt i 1994 og har i dag ti restauranter i København foruden den i London.