Kæmpe elektronikmesse trækker stikket til efteråret

Den største elektronikmesse i Europa kan ikke gennemføres på grund af forsamlingsforbuddet i Tyskland. Messen er da heller ikke aldeles aflyst.

Årets udgave af Europas største elektronikmesse, IFA, i Berlin bliver ikke til noget – der kommer dog noget andet i stedet, lover arrangørerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europas største forbrugerelektronikmesse med alt det nyeste, der kan sættes strøm til, bliver ikke til noget til september – på grund af coronavirussen.

Messen Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) er en af de ældste industrimesser i Tyskland og samler hvert år alt og alle inden for elektronikverdenen til afsløring eller fremvisning af det nyeste nye op til den vigtige julehandel.

IFA var i år blevet programsat til at finde sted fra 4. til 9. september. De tyske myndigheder har dog forbudt forsamlinger på flere end 5.000 personer frem til foreløbig 24. oktober i forsøget på at inddæmme smitterisikoen ved coronavirussen.

»Innovativt nyt koncept«

I efteråret 2019 samlede IFA, der både er for fag- og branchefolk samt for almindelig teknologiinteresserede, 245.000 besøgende og 2.000 udstillere i de store haller på Messe Berlin nær det karakteristiske radiotårn.

Arrangørerne har trukket stikket til den fysiske messe, men meddeler i en lettere kryptisk meddelelse, at messen i stedet vil byde på »et innovativt nyt koncept«, som vil blive præsenteret for offentligheden »i den nærmeste fremtid«.

Om det betyder, at IFA ligesom mange andre begivenheder, skal afvikles på nettet i stedet, står endnu uklart.

»Vi forventede denne udvikling som følge af den konstant fremskredne pandemi og værdsætter, at vi nu har fået klare retningslinjer, som gør det muligt for os, for vores partner, Messe Berlin, og for vores udstillere at udarbejde detaljerede planer for IFA 2020,« siger Hans-Joachim Kamp, der er bestyrelsesformand for den tyske forbrugerelektronikorganisation, som står for arrangementet, i en udtalelse.

100-årsjubilæum forude

Elektronikmessen kan i 2024 fejre 100-års jubilæum. Den er Europas største af sin art og dermed kontinentets modstykke til verdens største elektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), der hvert år i januar afholdes i Las Vegas i USA, og som nåede at blive afviklet, inden coronakrisen satte ind.

Verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona i Spanien med normalt over 100.000 deltagende fagfolk, var det første af de helt store arrangementer, som blev aflyst i slutningen af februar. Det fik også enorm økonomisk betydning for den catalanske hovedstad, da arrangementet bidrager med over 3,4 milliarder kroner i omsætning i de fire dage med optakt, som det normalt varer. Restauranter, taxiselskaber, offentlig transport, hoteller og anden overnatning nyder normalt godt af det store rykind.

IFA er også en handelsmesse, hvor der i løbet af arrangementet indgåes aftaler for milliarder af kroner.