Aflysning truer kæmpe mobilmesse efter nye afbud

Den frygtede coronavirus får stadig flere af giganterne inden for mobilverdenen til at melde fra til verdens største mobilmesse, der afholdes om nogle uger i Barcelona. Senest har finske Nokia trukket sig.

Mobile World Congress i Barcelona samler hvert år over 100.000 deltagere fra hele mobilverdenen, men risikerer i år at blive aflyst oven på utallige afbud fra en række af de større udstillere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Josep Lago/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afbuddene er nu så mange af frygt for den dødelige coronavirus, at der fredag er indkaldt til krisemøde om at drøfte en mulig aflysning af verdens største mobilkongres i Barcelona senere på måneden.

Mobile World Congress er stedet, der hvert år samler hele mobilverdenen med over 100.000 deltagere. Den arrangeres af telebrancheorganisationen GSMA, hvis 26 mand store bestyrelse er hasteindkaldt til møde på fredag. Her skal de under forsæde af topchef Stéphane Richard fra Frankrigs største teleselskab, Orange, drøfte, om kæmpearrangementet for første gang skal aflyses.

Afbud på afbud fra de store

Mobile World Congress holdes i år 24.-27. februar, men de seneste dage har den ene store virksomhed efter den anden meldt fra som følge af coronavirussen, som indtil nu har kostet flere end 1.000 mennesker livet.

Onsdag middag meddelte finske Nokia, at selskabet efter nøje granskninger af situationen og efter konsultationer med myndigheder og eksperter har besluttet at trække sig fra Barcelona-messen. Og få timer senere kom beskeden fra Storbritanniens største teleselskab, BT (British Telecom), at man »for at sikre ansatte og kunder« også har valgt at trække sig.

Senest har den amerikanske netværksgigant Cisco, den amerikanske mobilgigant Sprint, Facebook og internetgiganten Amazon meddelt arrangørerne, at de ikke deltager og dermed ikke bemander de store standområder, som de havde reserveret på det enorme Fira Gran Via-messeområde.

Mandag meldte den japanske elektronikgigant Sony, det japanske mobilselskab NTT Docomo og de to amerikanske chipproducenter Intel og Nvidia fra, og tidligere har også den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics og den svenske mobilgigant Ericsson meldt fra. Sony vil i stedet holde sin præsentation over YouTube.

Stort økonomisk tab for Barcelona

En aflysning vil være et stort slag for den catalonske hovedby Barcelona. Messen bidrager med over 3,4 milliarder kroner i de fire dage med optakt, som den normalt varer. Restauranter, taxiselskaber, offentlig transport, hoteller og anden overnatning nyder normalt godt af det store rykind.

GSMA har allerede indført skærpet kontrol og samtidig opfordret deltagerne til for eksempel ikke at give hinanden hånd for ikke at udsætte sig for unødig fare.

Den spanske sundhedsminister, Salvador Illa, sagde tirsdag, at der ikke er nogen generel sundhedsfare, som skulle gøre det umuligt at gennemføre det store arrangement.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarede tirsdag om, at coronavirussen udgør en global trussel, der kan vise sig at være værre end terrorisme, skriver nyhedsbureauet Reuters.