SAS indstiller al flyvning til Beijing og Shanghai

SAS har netop offentliggjort, at selskabet indstiller al flyvning til og fra Kina som følge af udbruddet af coronavirus. Det er dog stadig muligt at flyve til og fra Hongkong med SAS.

 
Den dødbringende coronavirus spreder sig hurtigt. Den er startet i byen Wuhan i Kina, som nu er lukket ned.

SAS har netop oplyst, at det skandinaviske flyselskab indstiller alle flyafgange til og fra Beijing og Shanghai. Det sker af hensyn til medarbejdere og passagerernes sikkerhed.

Årsagen til suspenderingerne af flyafgangene er frygten for yderligere spredning af den dødelige coronavirus, der indtil videre har kostet 170 mennesker livet og smittet godt 7.800.

»Der ligger ingen myndighedskrav bag suspenderingen, så det er SAS' egen beslutning at aflyse flyafgangene til Shanghai og Beijing i en afgrænset periode,« siger Kristian de Place Gamborg Hansen, der er fungerende pressechef i SAS Danmark.

Suspenderingen gælder fra fredag den 31. januar til søndag 9. februar.

Ifølge Kristian de Place Gamborg Hansen har SAS nu valgt at indstille aktiviteten i Kina på baggrund af en ny risikovurdering, som SAS selv har foretaget. SAS har siden coronavirussens udbrud »overvåget situationen nøje«, og nu er det skandinaviske selskab altså kommet frem til, at man ønsker at aflyse ellers planlagte flyafgange frem til 9. februar.

»Der er en smitterisiko, og vi har derfor besluttet at stoppe flyvninger til de to storbyer. Sikkerhed er altid vores førsteprioritet,« siger Kristian de Place Gamborg Hansen.

SAS flyver fra København til Shanghai og til Beijing i dag, torsdag den 30. januar, som normalt og hjem igen 31. januar. Herefter indstilles flyvningerne.

Billetsalget er lukket

Med suspenderingen følger SAS i luftstrømmen af en lang række andre flyselskaber, der har valgt at gøre det samme. Det tæller blandt andet britiske British Airways og tyske Lufthansa.

SAS har dog valgt at lukke al salg af billetter til og fra Beijing og Shanghai frem til 29. februar. Passagerer, der før 28. januar har købt billet til Shanghai eller Beijing med afgang mellem 10. og 29. februar, får muligheden for gratis at ombooke flyvningen til samme destination eller for at få pengene tilbage.

SAS har 12 ugentlige flyvninger til og fra Shanghai og Beijing.

Kristian de Place Gamborg Hansen forklarer, at SAS endnu ikke har klarhed over, hvilke økonomiske omkostninger der vil være forbundet med suspenderingen af flyafgangene til Kina.

SAS har årligt 30 millioner passagerer, og ud af disse flyver de 360.000 med SAS til og fra Kina. Det svarer til 1,2 procent af passagererne.

Fortsat muligt at rejse til Hongkong

Mens det altså fra og med i morgen og ti dage frem vil være umuligt at flyve med SAS til og fra de to kinesiske storbyer, kan man fortsat rejse til Hongkong.

Årsagen til, at SAS' flyafgange hertil ikke indstilles, er ifølge Kristian de Place Gamborg Hansen, at der ikke er samme smitterisiko ved at rejse til Hongkong. Flere andre flyselskaber flyver ligeledes stadig til Hongkong.