Sony leverer femte store afbud til kæmpe mobilmesse af frygt for coronavirus

Frygten for coronavirussen får giganter på stribe til at aflyse deres deltagelse på verdens største mobilmesse i Barcelona sidst i februar.

Der er skruet ekstra op for sikkerheden i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona sidst i februar, men frygten for coronavirussen får nu mange af de store udstillere til at blive væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: NACHO DOCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største mobilkonference rammes nu af det ene store afbud efter det andet som følge af frygten for coronavirussen.

Mandag formiddag meddelte den japanske elektronikgigant Sony som det femte store selskab fra til Mobile World Congress, der afvikles i Barcelona i det nordøstlige Spanien 24.-27. februar og traditionelt samler alt og alle fra mobilverdenen – i praksis over 100.000 deltagere.

Afbud nummer fem

»Da vores kunders, partneres, mediers og ansattes sikkerhed og velbefindende er af allerstørste vigtighed, har vi truffet den vanskelige beslutning at trække os fra at udstille og deltage i MWC 2020 i Barcelona, Spanien,« oplyser Sony i en udtalelse.

Tidligere har internetgiganten Amazon, den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics, den svenske mobilgigant Ericsson og den amerikanske chipproducent Nvidia meddelt, at de ikke deltager i år.

Amazon havde planlagt at være betydeligt til stede med Amazon Web Services (AWS), der sælger netbaseret adgang til lagerplads, software og analyseværktøjer. AWS skulle blandt andet stå for en hel dag med konferencer ved åbningen af Mobile World Congress.

Det er mobilbrancheorganisationen GSMA, der står for det kæmpestore arrangement. GSMA, der repræsenterer 750 teleselskaber og 400 andre virksomheder i mobilverdenen, havde mandag ikke nogen umiddelbar kommentar til det seneste afbud.

Mikrofoner vandrer ikke – man giver ikke hånd

Mobile World Congress er stedet, hvor årets store lanceringer af mobiltelefoner og anden mobilteknologi sker. Det er derfor en stor bet, at så mange store producenter allerede har besluttet at trække sig.

Sony vil holde sin præsentation af nyheder over en videoforbindelse i stedet.

GSMA meldte søndag ud, at ingen fra Kinas Hubei-provins, hvor coronavirussen først brød ud, vil få adgang til Mobile World Congress. Besøgende fra Kina skal bevise, at de har været uden for Kina i mindst to uger, hvis de skal kunne komme ind. De to uger er inkubationstiden for coronavirussen, altså den periode, hvor sygdommen i givet fald vil bryde ud, efter at man måtte være smittet.

Der deltager typisk mellem 5.000 og 6.000 kinesere i Barcelona.

Tidligere har man indført regler om ikke at lade mikrofoner gå på omgang mellem oplægsholdere, ligesom man har opfordret alle deltagere til ikke at give hånd.

Smartphonesalg i Kina ventes halveret

De to kinesiske mobilkæmper, Huawei og ZTE, har bekræftet, at de deltager i Barcelona.

Ifølge analysefirmaet Canalys, der følger mobilmarkedet tæt, kan smartphonesalget i Kina ende med at blive halveret i 1. kvartal, fordi så mange butikker er lukket på grund af coronavirussen, ligesom mange fabrikker kører på vågeblus. Mange af de store mobilproducenter får deres telefoner produceret fysisk i Kina og bliver derfor ramt. Analysefirmaet IDC, der følger teknologimarkederne mere bredt, forventer et fald på 30 procent i januar-marts.