Samsung klar med telefoner, der vil »præge årtiet«

Den koreanske mobilgigant lancerer »nye, innovative« smartphones en måned efter verdens største forbrugerelektronikmesse, hvor Apple for første gang i 28 år er i det mindste en smule med.

Galaxy Fold åbnes som en bog og får dermed en dobbelt så stor og kvadratisk skærm. Næste udgave ventes at kunne åbnes lodret som en gammeldags klaptelefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Breinstrup (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største mobilproducent vil om en måned præsentere »nye, innovative« smartphones, heriblandt formodentlig en ny udgave af telefonen med foldbar skærm samt den nye Galaxy S11.

Sydkoreanske Samsung lod i weekenden et ord falde om de forestående præsentationer 11. februar, en uge efter verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), som i denne uge holdes i spillebyen Las Vegas i det sydvestlige USA.

Nye folder på Galaxy

»Samsung Electronics vil afsløre nye, innovative enheder, som vil præge årtiet med hensyn til mobile oplevelser,« hedder det i invitationen til præsentationen. En invitation, som samtidig antyder, at der er tale om to telefoner – den ene formet som et kvadrat, den anden som et rektangel.

I september 2019 sendte Samsung – igen – sin første telefon med foldbar skærm, Galaxy Fold, på markedet, efter at den første lancering i foråret 2019 mundede ud i, at alle testtelefoner måtte trækkes tilbage, fordi der opstod problemer med skærmen, der foldes ud, som man åbner en bog. I oktober præsenterede Samsung imidlertid en ny løsning, hvor skærmen foldes lodret, som tilfældet var med de gamle foldetelefoner.

Galaxy S-telefonerne bliver traditionelt præsenteret i forbindelse med verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i Spanien, som finder sted ved månedsskiftet fra februar til marts.

Lite-udgaver af S10 og Note10

I Las Vegas lancerer Samsung et par lidt mere prisvenlige udgaver af sine to toptelefoner, Galaxy S10 og Galaxy Note10.

De hedder Galaxy S10 Lite og Galaxy Note10 Lite, sidstnævnte stadig med den karakteristiske digitale pen indbygget, vil dog koste henholdsvis 5.200 og 4.800 kroner og vil på den baggrund for mange stadig udgøre lidt af en investering, når de fra 31. januar kan købes i danske butikker. Med de to telefoner forsøger Samsung at nå ud til flere, som ikke umiddelbart finder prisskiltet på toptelefonerne attraktivt.

For første gang i 28 år er Samsungs store konkurrent, Apple, med på CES-messen i Las Vegas. Det sker, når Apple-direktør Jane Horvath tirsdag skal på scenen for at deltage i en paneldebat om beskyttelse af forbrugernes privatliv.

Apple har ikke deltaget på CES siden 1992, hvor messen blev holdt i Chicago, men har holdt sine egne præsentationer for at sikre sig fuld opmærksomhed. Det var derfor heller ikke på CES, at Apple i januar 2007 lancerede sin første iPhone, der ændrede smartphonemarkedet aldeles. Alligevel blev iPhone det allerstørste samtaleemne på den messe, der er det største arrangement, som holdes i Las Vegas overhovedet.

Rettet 2020-01-07 for at præcisere, at Samsungs præsentation af de kommende smartphones finder sted 11. februar og ikke 11. januar som oprindeligt anført.