Jensen's Bøfhus på vej til at sælge ud

Jensen's Bøfhus er på vej til at frasælge sin detailafdeling, som siden 1997 har leveret saucer og spareribs til de danske supermarkeder.

Jensen's Bøfhus er på vej til at frasælge sin detailafdeling, som siden 1997 har leveret saucer og spareribs til de danske supermarkeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Jensen's Food Group, som er koncernen bag det velkendte bøfhus, er på vej til at sætte undervirksomheden Jensen's Køkken til salg, og det kan give ejeren bag, Palle Skov Jensen, et trecifret millionbeløb i gevinst. Det skriver Børsen.

Jensen's Køkken, som i starten leverede udelukkende til koncernens egne bøfhuse, men nu leverer til detailhandlen i flere lande, havde i 2013 et mindre overskud på 2 millioner kroner. Nu er der tegn på, at den del af forretningen skal sælges fra, og ifølge Børsen har investeringsbanken SEB fået mandat til at finde ud af, om man kan finde mulige købere til Jensen's Køkken.

Virksomheden sælger blandt andet spareribs og den kendte Jensen's Favorit Sauce, og selv om Jensen's Køkken skulle blive solgt, er der intet der tyder på, at produkterne forsvinder ud af kølediskene, da de kendte bøfhusprodukters brandværdi er en af virksomhedens helt store aktiver.

Jensen's Food Group havde i 2013 et underskud på 14,7 millioner kroner, og nettoomsætningen faldt med 17 millioner i forhold til året før til 926 millioner i 2013. Ifølge Dorthe Wimmer, der er detailekspert ved Retail Institute Scandinavia, ville et frasalg give mening.

»Med et salg af Jensen's Køkken vil man kunne investere i nye tiltag, der kan tage kampen op mod den stigende konkurrence,« siger Dorthe Wimmer til Børsen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Den stigende konkurrence på markedet for bøfhuse udgøres især af den nye Restaurant Flammen, som de seneste år har kunnet fremvise overskud på over 37 millioner, og de har ekspanderet konstant, siden de i 2009 for første gang udvidede med en restaurant i Kolding. Her mener Dorthe Wimmer, at Jensen's Bøfhus kan få en fordel af at sælge detailforretningen fra, så de kan fokusere på kerneforretningen - bøfhusene.