”Jeg skal hjem, så snart jeg kan”

Lisbet Rønnenfelt nåede at arbejde som pilot for Sterling i ganske få måneder, inden hun ligesom mange af sine tidligere kolleger måtte til udlandet. I dag flyver hun med base fra Casablanca i Marokko men drømmer om at komme tilbage til det danske luftrum.

Foto: Privatfoto. Lisbet Rønnenfelt blev opsagt under en af de mange fyringsrunder, der førte op til konkursen i oktober 2008, og i dag har hun ligesom størstedelen af sine tidligere Sterling-kolleger fundet et job i udlandet.
Læs mere
Fold sammen
Da pilot Lisbet Rønnefelt under et rutinetjek opdagede, at den ene motor på det fly, hun skulle flyve fra Milano til Casablanca, lækkede brændstof, var hverken hun eller kaptajnen i tvivl:

Passagerne måtte ud af flyet og vente, indtil en mekaniker var tilkaldt, og lækagen stoppet. Men de marrokanske passager, Lisbet Rønnefelt skulle flyve hjem til Marokko fra den italienske storby, nægtede.

”De blokerede døren, og vi måtte tilkalde lufthavnsvagter, som så igen måtte have assistance. Det tog os to timer at få dem ud på en bus,” fortæller 30-årige Lisbet Rønnefelt, der for bare et år siden var pilot i Sterling.

Anderledes liv
Hun blev dog opsagt under en af de mange fyringsrunder, der førte op til konkursen i oktober 2008, og i dag har hun ligesom størstedelen af sine tidligere Sterling-kolleger fundet et job i udlandet.

Episoden med de genstridige marrokanske passagerer er ifølge hende et typisk eksempel på, at hverdagen bare er anderledes i udenlandsk luftrum.

”Jeg havde en tilsvarende oplevelse med en lækage i Sterling, og der gik passagererne stille og roligt ud og takkede os, fordi vi havde opdaget fejlen,” fortæller hun.

Korea, Nigeria eller Marokko?
Efter opsigelsen fra Sterling kastede Lisbet Rønnefelt sig over jobjagten, og hun blev hurtigt klar over, at det ville være svært at få et job i Danmark.

”Jeg fik tilbud om at komme til jobsamtaler i Korea, Nigeria og Marokko. Der var simpelthen ikke andre muligheder,” forklarer Lisbet Rønnefelt, der altså endte med at takke ja til et job hos marrokanske Jet4You.

I dag bor hun derfor i en lejlighed i Casablanca – i øvrigt sammen med to andre tidligere Sterling-piloter, der mistede deres job ved konkursen.

Vil gerne hjem
Og selvom det er dejligt med en eksotisk arbejdsplads og et behageligt klima, er Lisbet Rønnefelt ikke i tvivl, da talen falder på, om hendes karriere skal fortsættes i udlandet eller returneres til danske himmelstrøg.

”Jeg skal hjem så snart jeg kan,” konkluderer hun og forklarer:

”Det er der, ens familie og venner er, og det ville da være skønt, at have sit drømmejob i det land, man føler sig mest hjemme.”