"Ikke atomfysik at styre DR's økonomi"

Vi får ikke flere budgetoverskridelser i forbindelse med DR's koncerthus, der lørdag åbnes med et gallashow. Det tør DR's nye formand godt love.

Der kommer ikke flere historier om budgetoverskridelser i forbindelse med DR's koncerthus, der lørdag åbner med en gallakoncert.

Det garanterer DR's nye formand, Michael Christiansen, i et interview med Ritzau.

I det hele taget stiller han store krav til DR's fremtidige økonomistyring.

- Undskyld, at jeg siger det, men det er ikke atomfysik at styre DR's økonomi, lyder det således fra formanden, der fra sit kontor lige kan ane koncerthuset.

Et koncerthus, der er blevet omkring en milliard kroner dyrere end oprindeligt budgetteret, og som af samme grund både har kostet en generaldirektør og en formand jobbet.

Michael Christiansen uddyber:

- Det specielle ved DR er jo, at vi i modsætning til andre firmaer kun skal koncentrere os om udgiftssiden. Vi er ikke afhængige af svingende indtægter, for de kommer af sig selv via licensen. Vi skal ikke engang sørge for et overskud, det skal bare løbe rundt. Så ærlig talt, jeg har altså haft større udfordringer end dét, forklarer den tidligere direktør for Det Kongelige Teater.

Han tilføjer dog, at DR efter hans mening til gengæld i det daglige skal drives, som var det en privat virksomhed, hvor man hele tiden "jagter de løsgående administrationskroner". Ligesom han understreger, at han har stor tiltro til, at den nuværende daglige ledelse af DR er på rette spor i forhold til økonomistyringen.

/ritzau/