Her er finanssektorens toplønninger

Cheferne for de store finanskoncerner ligger godt til, men der er også overraskelser på top 25 over de bedste lønnede topchefer i den finansielle sektor.

Arkivfoto fra det årlige møde i bankernes brancheorganisationm Finansrådet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

En løn på 2,9 millioner kroner om året giver ikke engang nationalbankdirektør Lars Rohde adgang til listen over den finansielle sektors 25 højeste gager.

Der er med andre ord nogle, der tjener rigtig gode penge toppet af Nordea-topchef Christian Clausen, som hiver 23,5 millioner hjem om året inkl. bonus, optioner og pension. Det viser en regnskabsgennemgang, som Berlingske research har lavet.

Se listen her:

Christian Clausen er dansker, men chef for hele Nordea, som rent faktisk er en svensk bank. Nordeas danske chef, Peter Lybecker findes på syvendepladsen med en årslån på 8,9 millioner kroner.

Kigger man på ledere af danske virksomheder, er det måske ikke overraskende Danske Banks topchef, Thomas Borgen, som tjener bedst.

16,2 millioner kroner blev det til i 2014, hvilket placerer ham på andenpladsen lige efter Christian Clausen, men foran Trygs topchef, Morten Hübbe, der får 12,3 millioner om året.

Efter ham kommer Saxo-bank stifterne Kim Fournais og Lars Seier Christensen, som faktisk ikke tjener det samme, men henholdsvis 12,2 og 12,0 millioner kroner.

Højeste realkreditlønning tilfalder Michael Rasmussen, som har stået i spidsen for Nykredit siden 2013.

Blandt forsikringsselskaberne er der langt fra Morten Hübbes 12,3 millioner kroner og ned til de næste placeringer. Topdanmarks Christian Sagild har en årsløn på 8,8 millioner kroner - en halv million mere end Søren Boe fra konkurrenten Alm. Brand.

Den højeste løn i pensionsselskaberne tilfaldt i 2014 Henrik Heideby, som dog forlod selskabet før jul. Han fik 7,7 millioner kroner i det sidste år som topchef for PFA.